EMBL Uluslararası Doktora Destek Programı Başvuruları

EMBL Uluslararası Doktora Destek Programı Başvuruları

1974 yılında kurulan Avrupa Moleküler Biyoloji Laboratuvarları (European Molecular Biology Laboratories‒EMBL), yaşam bilimleri alanında dünyanın önde gelen çok uluslu araştırma kurumları arasında yer almaktadır. Almanya, Fransa, İtalya ve İngiltere’de bulunan en az dört merkezden oluşan EMBL, enstitülerinde gerçekleşen temel yaşam bilimleri alanındaki bilimsel çalışmaların yanında pek çok bilim insanını bir araya getirecek platformların oluşmasına imkan sağlamaktadır.

Bu platformlardan biri olan Uluslararası Doktora Programı, moleküler biyoloji alanında dünyanın en iyi doktora programlarından biri olarak kabul görmektedir. Farklı EMBL merkezlerinde 200 doktora öğrencisine eğitim ve araştırma olanağı tanıyan Program, her yıl 50 yeni doktora öğrencisini bünyesine katmaktadır.

EMBL Uluslararası Doktora Programı ile ilgili detaylı bilgilere ve kayıt-başvuru için http://www.embl.de/training/eipp/application/index.html sayfasını ziyaret edin.

Programa başvuru doğrudan EMBL’e ve değerlendirme EMBL tarafından yapılmaktadır. Başvuru için TÜBİTAK’tan herhangi bir onay almanız gerekmemektedir.

EMBL ve EMBO destek ve programları ile ilgili tüm sorularınızı TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü’nden EMBL/ EMBO Ulusal İrtibat Noktası Dr. Jale Şahin’e (jale.sahin@tubitak.gov.tr) iletebilirsiniz.

Son Başvuru Tarihi: 17 Ekim 2016

Detaylı bilgi için tıklayınız.

YAZAR HAKKINDA
Burs Haberleri

Öğrencilerin burs haber ve duyurulardan haberdar olmalarına katkıda bulunmayı amaçlayan bir internet platformudur. Öğrencilerin burs konusunda doğru bilgilendirmenin en geniş kitlelere ulaştırılmasını sağlamak için çaba gösterir.