2016-2017 Dünya Sıralamasına Göre İrlanda’nın En İyi 8 Üniversitesi

2016-2017 Dünya Sıralamasına Göre İrlanda’nın En İyi 8 Üniversitesi

QS Dünya Üniversiteleri Sıralaması için dünya genelinden yaklaşık 9.000 üniversite göz önünde bulundurularak, 3.000 üniversite değerlendirmeye alınır. İlk 400 üniversiteye özel bir yer verilir.

2016-2017 QS Dünya Üniversiteleri Sıralaması’na göre İrlanda’nın en iyi 8 üniversitesi şu şekilde:

1. Trinity College Dublin

1. Trinity College Dublin

Dublin Üniversitesi/Trinity College 1592 yılında kurulan İrlanda merkezli bir eğitim kurumudur. Trinity College Dublin uluslararası olarak İrlanda’nın en iyi üniversitesi olarak tanınmaktadır ve QS 2010 Dünya Üniversitesi Sıralaması’nda da Avrupa’nın en iyi 200 üniversitesi arasında 14. sırada yer almıştır. Üniversite oyunculuk, işletme, bilişim ve pek çok diğer alanda eğitim imkanı sunar. Halihazırda 16.807 öğrencisi bulunan Trinity College, hem araştırma hem de eğitim konusunda mükemmelliyete ve her konuda fırsat eşitliği bulunan öğrencilerinin her birinin öğrenim deneyiminin iyileştirilmesine adanmış bir eğitim kurumudur.

Trinity College Dublin, 2016-2017 QS Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nda 98. sırada.

2. University College Dublin

2. University College Dublin

1854 yılında John Henry Newman tarafından kurulan University College Dublin (UCD), İrlanda’da bulunan, Avrupa’nın önde gelen araştırma merkezlerinden biridir. UCD yüksek lisans eğitiminde İrlanda’da öncü bir üniversitedir ve fakültelerinde sanattan mühendisliğe kadar çeşitli alanlarda eğitim sunar. UCD bugün, yaklaşık 25.000 öğrenciyle İrlanda’nın en büyük üniversitesi olup, 5000 civarında uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Aynı zamanda tüm öğrencilerini, sınırları ve kültürleri aşan bir işe ve hayata hazırlamak için öğrenci deneyimlerinin uluslararası boyuta taşınmasına büyük önem verir.

University College Dublin (UCD), 2016-2017 QS Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nda 176. sırada.

3. National University of Ireland, Galway

3. National University of Ireland, Galway

1845 yılında kurulan İrlanda Galway Ulusal Üniversitesi, İrlanda’nın akademik başarı konusunda önde gelen üniversitelerinden biridir. 17.000’i aşkın öğrenciye ve 2.200’den fazla personele sahip olan İrlanda Galway Ulusal Üniversitesi öğretim ve araştırma alanında gösterdiği üstün başarıyla ayrı bir saygınlık kazanmıştır. Aynı zamanda en yüksek kaliteli eğitim anlayışına bağlı kalan araştırma odaklı bir topluluk olarak ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmaktadır. Lisanstan lisansüstü programlara kadar tüm seviyelerde edebiyattan mühendisliğe kadar çeşitli alanlarda eğitim vermektedir.

İrlanda Galway Ulusal Üniversitesi, 2016-2017 QS Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nda 249. sırada.

4. University College Cork

4. University College Cork

1845 yılında kurulmuş olan Cork Üniversite Koleji, İrlanda’nın güneybatısında bulunmaktadır. Cork şehrinde Queen’s College’lardan biri olarak kurulmuştur. 18.820 kayıtlı öğrencisi bulunan Üniversite, hayranlık uyandıran derecede öğrenci çeşitliliğiyle kozmopolit bir özelliği taşımaktadır. Mühendislikten sanata, lisanstan yüksek lisansa kadar çeşitli programlarda eğitim imkanı sunar. Üst düzey eğitim ve akademik standartları, esnek derece programları ve yüksek mezun istihdam seviyesiyle İrlanda’da önde gelen bir araştırma kurumudur.

Cork Üniversite Koleji, 2016-2017 QS Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nda 283. sırada.

5. Dublin City University

5. Dublin City University

1980 yılında kurulan Dublin City University (DCU) İrlanda’da bulunan öncü bir devlet üniversitesidir. DCU, İrlanda’nın ekonomik ve sosyal ihtiyaçları çerçevesinde yüksek kaliteli bir eğitim hizmeti sunmayı amaçlar. Çeşitli konu alanlarında 100’ün üzerinde öğretim programına sahiptir. İrlanda genelinden ve yurtdışından çok sayıda öğrenciyi cezbeden Üniversite’de 114 ülkeden 2.000 uluslararası öğrenci vardır. DCU öğrencilerinin, seçtikleri alanlarda lider olabilecek yeteneklerle/becerilerle donatılması için en yeni teknoloji ve hizmetleri sunar.

Dublin City University, 2016-2017 QS Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nda 380. sırada.

6. University of Limerick

6. University of Limerick

Limerick Üniversitesi, İrlanda’da bulunan bağımsız ve uluslararası bir üniversitedir. 11.000’in üzerinde öğrencisi bulunan Üniversite, eğitim alanındaki inovasyon girişimleri ve araştırma ve burs imkanları konusundaki başarısı ile kendini kanıtlamıştır. Edebiyat, Beşeri Bilimler ve diğer pek çok fakülte genelinde 72 lisans programı, 103 yüksek lisans programında eğitim vermektedir. Lisans ve doktora üstü seviyelerde ilgili çalışma alanları ile sıkı bağlantılara sahiptir ve Limerick öğrencileri İrlanda ‘da ve Kuzey Amerika, Avrupa ve Güney Doğu Asya olmak üzere uluslararası düzeyde iş deneyimi kazanabilmektedir.

Limerick Üniversitesi, 2016-2017 QS Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nda 501. sırada.

7. Dublin Institute of Technology

7. Dublin Institute of Technology

1887 yılında kurulan Dublin Teknoloji Enstitüsü (DIT), teknoloji odaklı yüksek öğrenim alanında öncü bir üniversitedir. İrlanda’nın başkenti olan Dublin’in merkezinde bulunmaktadır. Diploma, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerinde eğitim vermektedir. Edebiyat ve Turizm, İşletme, Mühendislik ve Yapılı Çevre, Fen ve Sağlık Bilimleri okullarından oluşmaktadır. Enstitü’nün tam zamanlı ve yarı zamanlı programlarda kayıtlı 22.000’den fazla öğrencisi vardır. Aynı zamanda, sunduğu çalışmaları desteklemek üzere en yeni tesislere ve hizmetlere sahiptir.

Dublin Teknoloji Enstitüsü (DIT), 2016-2017 QS Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nda 651. sırada.

8. National University of Ireland, Maynooth

8. National University of Ireland, Maynooth

1997 yılında kurulan İrlanda Ulusal Üniversitesi (The National University of Ireland (NUI), İrlanda’da bulunan bir yüksek öğretim kurumudur. Yaklaşık 8.400 kayıtlı öğrencisi bulunan NUI Maynooth, kendini birinci kalite eğitim hizmeti sunmaya adamış araştırma-odaklı bir kurumdur. Finans, bilgisayar bilimi, yazılım mühendisliği ve diğer pek çok alanda çeşitli programlar sunar. Kampüste 19. yüzyıldan kalma binaların yanı sıra modern eğitim, araştırma, konaklama tesisleri ve diğer tesisler de yer almaktadır.

İrlanda Ulusal Üniversitesi (NUI), 2016-2017 QS Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nda 652. sırada.

YAZAR HAKKINDA
Bilimevi

Bilimevi, 2003 yılından beri yurtdışına sadece eğitim amaçlı öğrenci gönderen bir yurtdışı eğitim danışmanlığı şirketidir. Amacımız; yurtdışında herhangi bir konuda eğitim almak isteyen öğrencilerin şartlarına ve beklentilerine en uygun eğitimi alacakları seçenekleri belirlemek ve bu seçenekler arasından öğrenci için en doğru olanına sorunsuz katılımını sağlamaktır.
Email: info@bilimevi.com
Telefon: 0212 244 88 77