Başarılı Bir İçerik Hazırlamanın 6 Kolay Yolu

Başarılı Bir İçerik Hazırlamanın 6 Kolay Yolu

Başarılı bir içerik hazırlamak için neler yapabilirsiniz? Paylaştığınız içeriğe nasıl daha çok tık alırsınız? Nasıl daha çok okunmasını sağlayabilirsiniz?
Bu yazıda, yukarıdaki soruların cevaplarını açıklamalı bir şekilde sizilerle paylaştık.

1. En iyi başlık nasıl atılır?

1. En iyi başlık nasıl atılır?

İlk ve son 3 kelime üzerine yoğunlaşmanız gerekir. Başlıklarda numara, abartılı sıfat, vaatte bulunma, tetikleyici sözcük ve anahtar kelimelerin bulunması çok önemlidir. Okuyucuların %80’i, başlığı güzel olan yazılara göz atmadan geçmemektedir. Başlıkların 55 karakteri geçmemesi daha idealdir. Bu sayede ana sayfada ve arama sitelerinde tek parça halinde gözükecektir.

Örneğin: Yurtdışına Gittiğinizde Sizi Yarı Yolda Bırakmayacak 10 Muhteşem Tüyo

2. Okuyucuların sorularını önden cevaplayın.

2. Okuyucuların sorularını önden cevaplayın.

Okuyucuların sorularını cevaplandırın:

  • Bu yazı ne ile alakalı?
  • Bunu neden okumalıyım?
  • Buradan ne çıkarabilirim?

Hikaye anlatma sanatı kullanarak giriş yaptığınız yazılar, yapılmayanlara göre %300 daha çok okuyucu çekiyor. Kendi anekdotlarınızdan söz edin. Bir uzman, ünlü ya da etkileyici birinin anekdotunu paylaşın.

Örneğin: Gerçek Bir Öğrenci Gözünden Malta Günlüğü

3. Altbaşlıklar kullanın.

3. Altbaşlıklar kullanın.

Altbaşlıklar, okuyucularınız için adeta bir rehber niteliğindedir. Yazıyı tarayabilmeleri için büyük kolaylıktır. Çünkü bazen yazılarınızı hiç okumadan, ilgilerini çeken veya sorularını cevaplayan altbaşlıkları okuyarak geçecekler. Bu yüzden altbaşlıklar, anahtar kelimeleri kullanmak için de iyi bir fırsattır.

4. Metinleriniz kısa ve sevimli olsun.

4. Metinleriniz kısa ve sevimli olsun.

Çoğu okuyucu ne de olsa metnin sadece %28’ini okuyacak! En ideali metinler, ortalama 1600 kelimeden oluşmalı ve 7 dakikada okunabilmelidir. Metinlerinizi bitirdiğiniz yerde de mümkün olduğunca liste, altbaşlık, tablo ve görsel gibi unsurlarla bitirmeye özen gösterin.

5. Etkileyici görseller kullanın.

5. Etkileyici görseller kullanın.

Görseller yazılara göre 6 kat daha çok hatırlanır. Yazılarınızda kaliteli resimler kullanın. Her 350 kelimeye bir görsel idealdir. Görseller (resim ve videolar) konuyla alakalı, iyi kalitede, filigransız ve logosuz olmalıdır.

6. Eyleme çağrı yapın.

6. Eyleme çağrı yapın.

Genel anlamda tüm tüyoları paylaştık. Tek bir tanesi dışında, Eyleme Çağrı. Burada, bu yazıyı neden yazdığımızı, insanları neden harekete geçirmek istediğimizi belirtmemiz gerekiyor. Eyleme çağrıyı, başlıkta ya da altbaşlıklarda kullanabilirsiniz.

7. Bonus: Paylaşım butonlarınız olsun.

7. Bonus: Paylaşım butonlarınız olsun.

Paylaşım butonları olan postlar, olmayanlara göre 7 kat daha fazla paylaşılıyor. Okuyucuların yazılarınızı paylaşması için mümkün olduğunca paylaşımını kolaylaştırın.

YAZAR HAKKINDA
Halil İbrahim Çetin

Traveler, Adventurer, Panelist
Erasmus Polonya - Kielce 2018