10 Maddede Yurtdışı Dil Okulları Rehberi

10 Maddede Yurtdışı Dil Okulları Rehberi

Yabancı dil öğrenmek veya mevcut olan dil seviyesini geliştirmek maksadıyla yurt dışına gitmeye karar verdiğinizde kafanızda birçok soru işareti oluşur. Yurtdışı dil okulları araştırmasına başladığınızda “en güvenilir yer neresi, en iyi okul hangisi, ekonomik okul olsun, ulaşımı kolay olsun” gibi düşünceler bir anda zihninize hücum eder! Peki, yurtdışında dil eğitimi almak hakikaten gözümüzde büyüttüğümüz kadar zor mu? Hangi dili nerede öğrenmek iyidir, hangi ülkeler avantajlı, yurtdışında dil öğrenmek bana ne katar diyorsanız buyurun sizin için hazırladığımız yurtdışı dil okulları rehberine…

Dil öğrenmek büyük çoğunluğumuz için bir gerekliliktir. İlk olarak kariyer ve iş imkanları açısından bu açığımızı kapatmamız gerekiyor. Diğer yandan diğer dillerde yazılan basılı yayınlardan yararlanmak, sosyal ağımızı genişletmek için bir yabancı dil öğrenmemiz şart!

Yabancı dilini, konuşulduğu ülkede geliştirmek isteyen üniversite ve lise öğrencileri mümkün olan en iyi tercihi yapmaya çalışır. Peki, yurtdışında dil okulları seçiminde nelere dikkat etmek gerekiyor?

1. Dil okuluna katılabilmeniz için dil seviyenizin önemi yoktur. Başlangıçtan ileri düzeye kadar her seviyeden öğrenci yurtdışı dil okullarına kabul edilmektedir.

2. Yurtdışı eğitiminde ilk olarak hangi ülkeyi seçeceğinize karar vermek gerekiyor. Burada ise birinci sırada fiyat/performans faydası yer alır. Önemli olan sizin için uygun fiyat kategorisi içerisinde beklentilerinizi en üst seviyede karşılayacak okulu seçebilmektir.

3. Okul ücretine nelerin dahil olduğunu bilmek gerekir. Eğitim materyalleri, kitaplar çoğu yurtdışı dil okullarında ücrete dahil edilmektedir. Bunun dışında okulda bulunan kütüphaneler ile birlikte kampüs içerisinde yer alan tüm sosyal ve sportif alanların kullanımı okul ücretine dahil ediliyor. Kurs sonunda alınan sertifika da okul ücretinin içinde yer alıyor.

4. Yurtdışı dil okulu seçiminde ilk olarak gitmek istediğiniz okulun bazı özelliklerine bakmak gerekiyor. Okulun sahip olduğu resmi akreditasyonlar ve bu alandaki tecrübesi, lokasyonu, şehir merkezine mesafesi, eğitmen kadrosu okuldaki uluslararası öğrenci çeşitliliği, aynı ülkeden gelen öğrenciler için belli bir kayıt kotasının olup olmadığı, hangi seviyelerde dil eğitimi verdiği, sunduğu kurs çeşitliliği gibi konuları iyice araştırmak gerekiyor.

5. Sınıftaki öğrenci sayısı eğitim için çok önemlidir. Derse katılım için öğrenci sayısının 12’yi geçmemesi gerekir. Okuldaki öğrenci sayısının çok olması da her seviyeden kurun her dönem açılacağına garantisini verir.

6. Okuldaki öğrenci sayısı ile birlikte farklı ülkelerden gelen öğrencilerin dağılımı da önemlidir. Bu konudaki önemli kriter; öğrencilerin geldikleri ülke dağılımında çeşitlilik olması ve hiçbir milletin yüzdesinin çok baskın olmamasıdır. Böylece farklı ülkelerden gelen öğrenciler ile eğitim aldığınız dilin pratiğini yapma imkanı sağlar.

7. Yurtdışı dil okulu seçiminde konaklama önemlidir. Dil eğitiminde aile yanı, yurt ve paylaşımlı öğrenci evi seçenekleri vardır. Öğrenciler genelde günde iki öğün yemek verilmesi, aile ile dil eğitimi pratiği yapılabilmesi açısında aile yanı konaklamayı tercih ediyor.  Genellikle tek ya da çift kişilik odalarda kalan öğrencilerin, ailenin bir parçası gibi hissetmesi ve bulundukları ülkenin kültürüne adapte olması için aileler tarafından özen gösteriliyor. Diğer alternatif olan yurt konaklamasında farklı ülkelerden dil öğrenmek için gelen diğer öğrencilerle bir arada olabilme ve sürekli pratik yapabilme imkanına sahip oluyorlar.

8. Yurtdışı dil kursu için seçtiğiniz şehrin beklentinizi karşılıyor olması ve okulun şehir içindeki konumu önemlidir. Büyük metropoller, hareketli şehirler sosyal ve kültürel anlamda daha zengin bir deneyim yaşamanıza olanak sağlar. Küçük şehir ya da kasabalar, daha sakin bir yaşam tarzı sunar, eğitiminize daha kolay konsantre olma imkanı yaratır, konaklama ve yaşam giderlerinizi de azaltır.

9. Dil okulunuzu seçerken okulun sunacağı seçmeli ders yelpazesi, ücretsiz ek dersler, konuşma kulüpleri, gezi ve sosyal aktiviteler, online eğitim portalları, üniversite geçiş şartları gibi ek faydaları da göz önünde bulundurabilirsiniz.

10. Dil eğitiminde firma seçimi de çok önemlidir. Ne kadar zamandır hizmet sunduğu, öğrenci memnuniyeti, referans oranları, okul partnerlikleri, yurtiçi ve yurtdışı akreditasyonları gibi birçok konuda araştırma yapmak gerekir. Bunların yanı sıra en önemli etmenlerden birisi de öğrenci ve eğitim danışmanı arasındaki iletişimin kalitesi. Öğrenciyi dinleyen, ihtiyacını belirleyebilen, istediklerini doğru tanımlayan, iletişim gücü yüksek tecrübeli danışmanlara sahip firmalar tercih edilmeli.


%30'a varan indirimlerle yurtdışında İngilizce öğren!

Dünyanın en iyi dil okullarında indirimli fiyatlarla İngilizce öğrenme fırsatını kaçırmayın! Bilgi almak için hemen tıklayın

Yurtdışı dil eğitimi ile ilgili bu içerikleri de mutlaka okuyun!

Kaynak: sariyermanset
YAZAR HAKKINDA
Çetin Sarıkaya

Work and Travel in Ohio 2018 / English Education in Toronto 2018