6 Adımda Yurtdışı Eğitim Planı

6 Adımda Yurtdışı Eğitim Planı

Kariyer hedefleri ülke sınırlarını aşanlar için başvuru heyecanı devam ediyor. Eğitim uzmanları, geleceğini planlamak isteyenlere yol haritası çıkarttı.

Lise öğrencilerinin ekim-kasım aylarında yurtdışındaki okullara ön başvurularını tamamlaması gerekiyor. ConnecME Education’dan eğitim uzmanları, yurt dışında eğitim konusunda bilinmesi gerekenleri anlattı.

İlgi alanlarını bul

Kendini tanıyorsan, güçlü ve zayıf yönlerini biliyorsan işin daha kolay olacak. Yeteneklerin, sahip olduğun değerlerle hangi alanda uzmanlaşmak istediğini netleştirmelisin.

Kendine uygun branşı belirle

Branş seçerken, gelecekteki mesleğini gözünde canlandır. Mantığınla hislerini buluşturduğunda ne okuman gerektiğinden kolayca emin olacaksın.

Nasıl bir kariyerin olacağını araştır

Seni mutlu edecek alanı bulmalısın. Bir laboratuvarda günlerce çalışabilecek ya da saatlerce rakamlarla uğraşabilecek misin? Ortalama ne kadar gelir elde edebilirsin? Bütün bunlar, karar vermeden önce düşünmen gereken sorular.

Doğru okulu seç

Okulun yeri, ders programları ve sunduğu eğitim dışı sosyal imkanlar araştırılmalı. Ayrıca mezunların çalışma imkanları gibi unsurlar da incelenmeli.

Üniversiteye giriş koşullarını öğren

Yurtdışında bir okula kabul edilmek için derslere uyum sağlayacak kadar yabancı dil bilmek gerekir. Ayrıca okulun hangi puanlarla öğrenci kabul ettiği araştırılmalı.

Maliyetleri gözden geçir

Yurtdışında eğitim için okulun ve o ülkede yaşamanın maliyetlerini de gözden geçirmek gerekir.

YAZAR HAKKINDA
Damla Şahin