Amerika Birleşik Devletleri için Nasıl Vize Alınır?

Amerika Birleşik Devletleri için Nasıl Vize Alınır?

Amerika Birleşik Devletleri dünyanın en çok ticari ve turistik vize başvurusu yapılan ülkelerinden biridir. Geniş bir coğrafyaya ve kozmopolit bir yapıya sahip ABD göç anlamında da yoğun talep alan ülkeler arasındadır. Ülkemizden de yoğun bir ziyaretçi akını olan bu ülke için vize alımı konusunda bilinmesi gereken bazı önemli adımlar söz konusu. Bu nedenle ABD vize alımı konusunda dikkat edilmesi gereken noktaları kısaca açıklamaya çalışalım.

ABD vize alımında önem verilmesi gereken konuların başında DS 160 formunun doldurulması gelir. Bu form “göçmen olmayan” ziyaretçilerin doldurması gereken bir formlardan biridir ve sizden istenen gerekli bilgiler gerekli bilgiler formda belirtildikten sonra sonra doğrudan konsolosluğa iletilir. Bu sebepten dolayı bilgilerinizi eksiksiz girmeniz çok önemlidir. Bu formun doldurulmasındaki önemli noktaları, herhangi bir güvenilir vize danışmanlık firmasından öğrenebilirsiniz.

Tüm vize alımlarında olduğu gibi ABD vize alımında da çekeceğiniz fotoğraf bu ülkeye uygun olarak hazırlanmalıdır. Vize için 5 x 5 ebatlarında, iki adet Biyometrik fotoğraf çekilmelidir. DS 160 formu ve fotoğraflardan sonra hazırlayacağınız belgeler sizin kimliğinizi, ticari durumunuzu ve gidiş sebeplerinizi içeren belgelerdir.

Birçok ülkede olduğu gibi Amerika Birleşik Devletleri için vize alırken de yurtdışı seyahat sigortası yapılması gerekir. Bu sigortayı vize acentaları sizin için hazırlayacaktır. ABD vizesi için gerekli evrakları internet üzerinden öğrenebilir, dikkat etmeniz gereken konularda acentalardan gerekli bilgiyi alabilirsiniz. Yakın zamanda o evraklarla ilgili bir bilgilendirici yazı da sitemize eklenecektir.

YAZAR HAKKINDA
Ceyda Evkaya