Bosna Hersek Üniversitelerinde Sınavsız Kabul ile Eğitim Alabilirsiniz

Bosna Hersek Üniversitelerinde Sınavsız Kabul ile Eğitim Alabilirsiniz

Bosna Hersek üniversiteleri bünyesinde Türk öğrencileri sınavsız olarak kabul edilmektedir. Liseden mezun olan öğrencilerin tamamen sınavsız olarak, kendilerinden beklenen diploma ve diğer belgeleri ile başvurmaları yeterlidir. Önlisans öğrencileri de meslek yüksek okulu veya önlisans diplomaları ile lisans tamamlama eğitimlerini alabilirler. Bu şekilde, 3. sınıftan başlayarak mezun olarak diplomalarını alabilirler. Bosna Hersek üniversiteleri eğitim almanız için, içinize sinecek mükemmel eğitim kurumlarıdır. Dört yıllık veya fakülteye göre daha farklı yıllarda sürecek eğitim hayatınız sonunda, diplomanızı alacak ve birçok ülkede size iş olanakları açılacak. Gençlerimiz, üniversiteler, Bologna kriterlerine uygun şekilde eğitim verilmektedir. Yasal olarak da bu kriterlere uygun üniversitelerdir. Mezun olan öğrencilerin de mavi diplomaları verilecektir. Bu şekilde Avrupa ülkeleri tarafından da onaylanan diplomanız elinizde olacaktır.

Sadece ülkemizde değil, 47 ülkede kabul edilen bir diplomaya sahip olmak istemez misiniz?

YÖK onaylı diplomalarınız da ülkemizde çalışma olanağı sağlayacaktır sizlere. Zaten bugüne kadar Bosna Hersek üniversiteleri bünyesinde eğitim alan ve mezun olduktan sonra ülkemizde ve yabancı ülkelerde çalışan gençlerimiz olduğunu belirtelim.

Hukuk, tıp, diş hekimliği, veterinerlik, mühendislik fakülteleri, felsefe, ekonomi ve sosyal bilimler gibi fakültelerde eğitimlerinizi alabilirsiniz. Travnik Üniversiteleri başta olmak üzere, Türkçe eğitim verilen fakültelerin sayısı artmaktadır. Bunun yanında, dil eğitimi anlamında, Boşnakça ve İngilizce olarak da eğitim verilmektedir. Bu dilleri bilmeyen öğrenciler hazırlık sınıfına devam edip dil eğitimlerine devam edebilirler.

Kampüs yaşamı sizi memnun edecek. Sosyal aktivitelere katılabilir, öğrenci kulüplerinde sosyalleşebilirsiniz. Birçok öğrenci kulübü var. Spor aktiviteleri, kültür ve sanat çalışmaları, hobi kulüpleri anlamında birçok katılım seçeneği sizleri bekliyor. Kendinizi değerlendirmeniz kişiliğinizi bulmanız noktasında da farklı bir hayat deneyimi yaşayacaksınız.

Bugüne kadar yurtdışında yardımlarımızı alarak eğitim tercihi yapan öğrencilerimizin kişiliklerini geliştirme noktasında, son derece sağlıklı adımlar attıklarını belirtmemiz lazım. Zaten, eğitim hayatınız boyunca da ne zaman isterseniz yanınızda olacağımızı belirtmek isteriz.

Konaklama anlamında, yurtlarda, kiralık oda ve evlerde kalabilirsiniz. Güvenli bir ülkede, suç oranı düşük şehirlerde yaşayacaksınız. Bundan emin olunuz. Ayrıca ekonomik anlamda zorlanmayacaksınız. Bu nedenle, ailenizin ve sizin maddi anlamda çekinceleriniz de olmasın. Asla bütçe noktasında zorlanmayacaksınız çünkü ucuz bir kentte yaşayacaksınız. Bolluk bereket, doğal güzellikler, kaliteli eğitim sizleri bekliyor. Bu güzel şansı değerlendirin ve hayalini kurduğunuz fakülte eğitimini yaşayın diyoruz.

Kesinlikle ve kesinlikle diyoruz ki iyi ki seçmişim diyeceksiniz. Bosna’da Balkanlar coğrafyasında, huzurlu ve etkili şekilde eğitim alacaksınız. Kurumumuzla iletişime geçin ve başarılı bir eğitimin kapılarını aralayın. Güzel kentlerde, huzurlu bir kampüste eğitim alma şansını kesinlikle kaçırmayın.

YAZAR HAKKINDA
Hakan Albayrak