British Council Türkiye, Bilgisayar Üzerinden IELTS Sınavını Başlatıyor

British Council Türkiye, Bilgisayar Üzerinden IELTS Sınavını Başlatıyor

İş, eğitim ve göçmenlik konusunda dünyanın en bilinen sınavı IELTS’e artık bilgisayar üzerinden de girilebiliyor. British Council Türkiye, ilk bilgisayar üzerinden IELTS sınavını, 14 Eylül tarihinde İstanbul’da gerçekleştirecek.

IELTS sınavına girmek artık daha kolay ve pratik… Kalem ve kağıt ile girilen IELTS sınavına alternatif olarak, artık IELTS’e bilgisayar üzerinden de girmek mümkün. British Council Türkiye tarafından, 14 Eylül tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek ilk bilgisayar üzerinden IELTS sınavı için kayıtlar, 27 Ağustos 2018 Pazartesi günü itibariyle başladı.

Neden bilgisayar üzerinden IELTS?

Sınava giren katılımcılar için sürekli olarak geliştirilen IELTS sınavı, daha fazla sınav tarihi seçeneği, daha fazla sınav lokasyonu alternatifi ve sınav sonucunu daha hızlı öğrenebilme avantajlarıyla artık bilgisayar üzerinden de gerçekleştirilebiliyor.

Katılımcılar, bilgisayar üzerinden gerçekleştirilen IELTS sayesinde artık kendilerine en uygun sınav yöntemini ve sınav tarihini seçebiliyor. Ayrıca sınav sonuçlarını, sınavın tamamlanmasının ardından, 5-7 iş günü içinde çok daha hızlı bir şekilde öğrenebiliyorlar.

Bilgisayar üzerinden gerçekleştirilecek IELTS, kağıt ve kalem ile girilen IELTS sınavının yerini tamamen almayacak; yalnızca sınav tarihleri ve sonuçlarının ulaştırılması anlamında daha geniş seçenek sunacak.

Sınav içeriği, yapısı ve sınav süreleri her iki seçenekte de aynıdır. Bilgisayar üzerinden IELTS sınavına girmeyi tercih edenler ‘Dinleme’, ‘Okuma’ ve ‘Yazma’ bölümlerini bilgisayar kullanarak tamamlayacak. ‘Konuşma’ sınavı ise konuşma becerilerinin daha iyi değerlendirilebilmesi amacıyla yüz yüze yapılmaya devam edilecek. Katılımcılar, girdikleri IELTS sınavının kağıt ve kalem ile ya da bilgisayar üzerinden yapıldığından bağımsız olarak, aynı güvenilir İngilizce sınavına girdiklerinden emin olabilirler.

IELTS, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve Birleşik Krallık’a yapılan göçlerde kullanılan en yaygın İngilizce sınavıdır. IELTS, 10 binin üzerinde üniversite, okul, iş ve göçmenlik kurumu tarafından tanınmaktadır. Bu kurumlar arasında Avustralya ve Birleşik Krallık’taki tüm üniversiteler ile ABD’deki önde gelen kurumlar yer alır.

IELTS’in başarısı, ‘Dinleme’, ‘Konuşma’, ‘Okuma’ ve ‘Yazma’ gibi dört temel dil becerisini ölçen yüksek kaliteli bir sınav olmasında yatmaktadır. IELTS, Birleşik Krallık ve Avustralya’daki özel araştırma ekipleri tarafından desteklenir ve dünya çapında 140’tan fazla ülkede bulunan sınav merkezleri üzerinden yönetilir.

Eğitim, çalışma ve yurtdışına taşınma gibi nedenlerle dünyanın farklı yerlerinden giderek daha fazla sayıda kişi İngilizceye ihtiyaç duymaktadır. British Council Türkiye, IELTS ile dünyanın dört bir yanındaki farklı fırsatlar arayan milyonlarca insana, hayatlarını değiştirecek yeni kapılar açmaktadır.

Bilgisayar Üzerinden IELTS Hakkında

Bilgisayar üzerinden IELTS, ilk kez Aralık 2017’de Avustralya’da uygulandı ve 2018 boyunca IELTS sınav ağındaki farklı ülkelerde de uygulanmaya başladı.

İçerik, puanlama, zorluk derecesi, soru formatı ve güvenlik düzenlemeleri açısından kağıt ve kalem ile yapılan IELTS ile hiçbir farkı yoktur.

Bilgisayar üzerinden IELTS, Dinleme, Okuma ve Yazma sınavlarını kapsar. Konuşma sınavı yüz yüze gerçekleştirilmeye devam edecektir. Zira bu yöntem, iletişim kurabilme becerisinin daha güvenilir bir göstergesidir ve katılımcılar bu yöntemin çok daha doğal hissettirdiğini belirtmektedirler.

Bu yeni seçenek, kağıt ve kalem ile yapılan IELTS sınavının yerini tamamen almayacak; yalnızca sınav tarihleri ve sonuçlarının ulaştırılması anlamında daha geniş seçenekler sunacaktır.

Bilgisayar üzerinden IELTS sınavının sonuçları, sınavın tüm bölümlerinin tamamlanmasının ardından 5-7 gün içinde hazır olmaktadır.

IELTS ortakları, daha iyi bir IELTS deneyimi sunmak amacıyla sınavın geliştirilmesi için sürekli yatırıma bağlılığını sürdürmektedir.

IELTS – Uluslararası İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı

IELTS’in açılımı Uluslararası İngilizce Dil Yeterlilik Sınavıdır. Geçen yıl üç milyon katılımcının girdiği IELTS, yüksek eğitim ve küresel göç için dünyanın en bilinen İngilizce yeterlilik sınavıdır.

10 binin üzerinde kurum, eğitim, göç ve mesleki akreditasyon gibi amaçlarla İngilizce dilinde iletişim kurabilmek konusunda IELTS’i gerçek hayatı yansıtan, güvenli, tutarlı ve geçerli bir sınav olarak kabul etmekte ve güvenmektedirler.

IELTS’in resmi ortakları British Council ile IELTS Australia ve Cambridge Assessment English kurumlarıdır.

British Council, Birleşik Krallık’ın kültürel ilişkiler ve eğitim fırsatlarından sorumlu uluslararası kuruluşudur ve 100’ün üzerinde ülkede, 800’den fazla sınav merkezinde IELTS sınavı yapmaktadır.

Sınav hakkında

Katılımcıların dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerileri ölçülür. Tüm sınav puanlamaları, 1 (Aday dili kullanamıyor) ile 9 (Uzman kullanıcı) arasında puanların yer aldığı bir ölçekle değerlendirilir.

IELTS, akademik ve genel amaçlara hizmet eden iki farklı sınav seçeneği sunmaktadır. IELTS Akademik, bir yükseköğrenim ortamında ihtiyaç duyulan İngilizce yeterliliğini ölçer. Katılımcılara, çalışma alanlarından bağımsız olarak sorular ve metinler verilir. IELTS Genel Eğitim sınavı ise, gündelik hayat içerisinde kullanılan İngilizce yeterliliğini ölçmektedir. Sorular ve metinler iş ortamını ve sosyal durumları yansıtmaktadır. IELTS Genel Eğitim sınavı, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve Birleşik Krallık ile İrlanda’ya göç etmek isteyenler için uygundur.

IELTS sınavını tanıyan ya da zorunlu tutan devlet kurumları ve meslek birliklerinin bazıları şunlardır:

  • Kanada Göçmenlik, Mültecilik ve Vatandaşlık Bürosu (IRCC)
  • Avustralya İçişleri Bakanlığı
  • Birleşik Krallık Vize ve Göç Dairesi
  • Uluslararası Para Fonu (IMF)
YAZAR HAKKINDA
Ufuk Akar

Yurtdışı dil okulları ve eğitime dair her şey