Erasmus’a Herkes Gidebilir Mi?

Erasmus’a Herkes Gidebilir Mi?

Erasmus programına dahil olabilmek için ders başarısı öncelikli kriterdir. Erasmus’a herkes gidebilir mi sorusuna verilecek en basit cevapsa dersleri iyi olan herkes Erasmus programına katılabilirdir.

Erasmus ne kadar para veriyor?

Bu sorunun cevabı her akademik dönemde değişiklik gösterir. Erasmus programında verilecek olan hibenin öğrencinin tüm harcamalarını karşılamayacağı da işin başından bilinmelidir. Hibeler karşılıksız olarak verilir. Öğrenci kendi üstüne düşenleri yerine getirdiği sürece parasını tam ve zamanında alır.

Bütçeler neye göre belirlenir?

Erasmus programında öğrencilere verilecek olan hibe miktarı, hayat pahalılığına göre ülke türlerine göre değişiklik gösterir. Ülkeler 3 gruba ayrılmıştır. Öğrenim ve staj hibesi bu doğrultuda öğrencilere ödenir. Erasmus programıyla ülke değiştirme esnasında aynı zamanda da ülke temsil edilir.

Erasmus’a ne kadar para lazım?

Erasmus’a katılacak olanlar kendi konaklama ve okul giderlerini de kendileri karşılar. Öğrencilere ödenen hibe miktarı bir aylık konaklama, okul ücretleri ve genel giderler için yeterli değildir. Erasmus programına kabul edilenler yol parası için de hibe ödeneği alır. Bu rakam gidilecek ülkenin mesafesine göre belirlenir ve 6 farklı kategoriye göre hesaplanır.

Erasmus hibelerinin 2015-2016 rakamları en pahalı ülkeler için 500 Euro olarak belirlenmiştir. Program konaklama bedelini karşılamaz. Hibeler öğrencilere 2 eşit taksitte ödenir. 1. taksidin oranı toplam tutarın yaklaşık olarak %80’i kadardır. Süre boyunca öğrencilerin Türkiye’den kazandıkları burslar kesintiye uğramaz.

Erasmus’a katılacak olanların bilmesi gerekenler..

Programa katılacak olanlar ilk olarak Erasmus ekşi sözlük yazarak genel düşünceleri öğrenmek isterler. Erasmus kaç ay sürüyor, Erasmus’a gitmek için şartlar nelerdir gibi sorular için bağlı bulunduğunuz okulun yetkililerinden detaylı bilgiler alabilirsiniz. Eğitim süresi genel olarak 3 ila 12 ay arasında değişiklik gösterir. Ancak bu aşamada gidilecek ülkenin eğitim sistemine göre 3 dönem boyunca süren değişimler de yaşanabilir.

Erasmus’a kaçıncı sınıfta gidilir?

Erasmus programına hazırlık ve birinci sınıf öğrencileri kabul edilmez. 1.sınıfta yapılan başvurular 2. sınıfta değerlendirmeye alınır.

Erasmus ne kadara mal olur?

Bu sorunun cevabı gidilecek ülkeye göre değişiklik gösterir. Çünkü toplam maliyet içinde pasaport ve vize ücretinden yol parasına, konaklama bedelinden okul ücretine ve genel harcamalara kadar herbir detayın ayrı ayrı hesaplanması gerekir.

Erasmus’a herkes gidebilir mi diye merak ediyorsanız akademik başarısı gerekli görülen herkes değişim programına seçilebilir.

YAZAR HAKKINDA
Burak Satar

Sokak çapkını değil, Yüksek Mühendis adayı, (https://www.youtube.com/watch?v=KcnmhbO4CRo)

Maker destekçisi & teknoloji start-up meraklısı

Motto-1 : The more discover the world, the more discover yourself
Motto-2 : Il futuro non è scritto. (The future has not written yet)