Macaristan’da Üniversite Eğitimi Alarak Donanımlı Bir Geleceğe Merhaba Diyebilirsiniz!

Macaristan’da Üniversite Eğitimi Alarak Donanımlı Bir Geleceğe Merhaba Diyebilirsiniz!

Başarılı bir gelecek inşa edebilmek için sizlerde eğitim konusunda gerekli hassasiyeti göstermelisiniz. Türkiye’de hayli fazla üniversite bulunmasının yanı sıra verilen eğitimlerin kalitesi ve iş bulma imkanı yurtdışı ile kıyaslandığında daha geriden seyretmektedir.

Bu nedenle son yıllarda hayli yoğun bir şekilde talep gören yurtdışı eğitimlerinin başında gelen Macaristan’da üniversite ile sizlerde başarılı bir geleceğe merhaba diyebilirsiniz.

Macaristan’da üniversite eğitimi ile alakalı tüm merak ettikleriniz için yazımızı incelemeye devam edebilirsiniz.

Macaristan’da Üniversite Başvuru ve Kabul Şartları

Macaristan’da üniversite eğitimi alabilmek için Türkiye’de üniversite kazanmanıza yahut herhangi bir bölüme yerleşmiş olmanıza gerek bulunmamaktadır. Üniversite başvurusu için yeterli olan lise diploması ile kolay bir şekilde Macaristan üniversitelerine yerleşebilirsiniz.

Üniversiteye yerleşebilmek için almanız gereken bir puan zorunluluğu olmadan gönlünüzce size en uygun üniversiteyi tercih edebilirsiniz. En çok önem verilen kriter lise diploma ortalamanızdır. Şimdi sizlere Macaristan üniversiteleri hangileridir onlardan bahsedelim.

Macaristan Üniversiteleri

Macaristan’da eğitim almak istiyor iseniz sizlerde bölümler ve üniversiteler hakkında detaylı bilgi edinebilmek için yazımızı incelemeye devam edebilirsiniz.

  • Budapeşte Corvinus Üniversitesi
  • Debrecen Film Akademisi
  • IBS – International Business School
  • Pecs Üniversitesi
  • Budapeşte Metropolitan Üniversitesi
  • Dunaujvaros Üniversitesi
  • Obuda Üniversitesi
  • Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi
  • Budapeşte Film Akademisi

Gördüğünüz üzere Macaristan’da üniversite eğitimi alabileceğiniz pek çok merkez bulunmaktadır.

Yurtdışı Eğitimlerde Konaklama Çözümleri

Yurtdışı eğitim noktalarının başında gelen Macaristan’da üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerin en çok merak ettiği konuların başında gelen konaklama seçenekleri ile alakalı bilgilenmek için yazımızı incelemeye devam edebilirsiniz.

Üniversite yurtları; Macaristan konaklama seçenekleri içerisinde en çok tercih edilen konaklama türü; üniversite yurtları olmaktadır. Yurt konaklamaları konusunda herhangi bir sıkıntıya düşmemek için erken kayıt bu süreç içerisinde hayli önemli olmaktadır.

Macaristan’da konaklamak için tercih edebileceğiniz bir başka alternatif ise kiralık evler olmaktadır. Tek başına yahut okul arkadaşları ile ev kiralamak isteyen öğrencilere kiralık evler ile kurallar ve kontrat çevirileri gibi pek çok alanda danışmanlık yapılmaktadır. Yurtdışı deneyimi olan danışmanlardan merak ettiğiniz tüm detayları öğrenebilirsiniz.

Macaristan Üniversite Ücretleri

Macaristan üniversite ücretleri; Ülkemizdeki üniversite maliyetlerinden daha ekonomik olmaktadır. Yıllık 3000 ile 6000 £ aralığında olup üniversiteden üniversiteye değişkenlik göstermektedir. Tıp ve eczacılık eğitimi ile diş hekimliği gibi bölümler için ise okul ücretleri 8000 ile 11000 £ arasında olmaktadır.

Üniversite denklik, şartlı kabul ve diğer tüm merak ettikleriniz için yurtdışı eğitim danışmanlığı şirketine ulaşabilirsiniz.

Kaynak: konyahaber

Kaynak: konya haber
YAZAR HAKKINDA
Burçin Arıkan

StudyZONE Academic Programs Manager