Uçak Biletinde İndirim Zamanı

Uçak Biletinde İndirim Zamanı

Özellikle yaz tatili gibi yüksek yolcu talebinin olduğu sezonlara yönelik yapılan erken rezervasyon kampanyaları, genel bilet fiyatlarında büyük indirim sağladığı gibi, çok kısa sürede kampanyaya sunulan biletlerin tükenmesi de, fırsatlardan geç haberdar olan yolcuları üzüyor.

Sezondan 4-6 ay öncesi yapılan uçak bileti kampanyaları, yolculara diledikleri yerlere çok düşük bedellerle uçma imkanı sağlıyor.

Erken rezervasyon uçak bileti kampanyalarında Türkiye’deki hava yollarının iç hat uçuşları 19 TL’den başlayan fiyatlarla sunulurken, yerli ve yabancı firmaların dış hat uçuşları da 29 Euro veya Dolar’dan başlayan bilet ücretleriyle satılıyor. Her uçaktaki ilk birkaç koltuk için sunulan bu hizmetleri yakalamak isteyen kullanıcıların gözü kulağı internette olurken, radyo, televizyon, gazete gibi geleneksel yöntemlerle de çeşitli kampanyalar tüketicilere duyuruluyor.

Uçak bileti ücretlerinde büyük indirimler yapılması kadar, bir alana ikinci bilet bedava; gidiş dönüş uçak bileti tek yön fiyatına, uçak biletlerinde ekstra hizmetler ücretsiz gibi çeşitli farklı kampanyalar da görülebiliyor.

Uçak bileti kampanyaları

Yaz sezonu için; Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında alınacak uçak biletlerinde ise herhangi bir kampanya beklemeden satın alma yapılması durumunda, genelde iyi fiyatlar yakalanabiliyor. Firmaların indirimli uçak bileti satışları, parkuruna göre seyahat tarihinden altı ay ilâ bir yıl öncesinden satışa sunulabiliyor.

Yurtdışı satışlarında ise kampanya dönemi kadar özellikle yeni açılan bir hatta, firmaların yaptığı şok fiyatlı satış uygulamaları bütçe dostu olarak tüketicilerin karşısına çıkıyor. Bir firmanın yeni gerçekleşecek bir yöndeki uçuşu için hem o firma oldukça düşük fiyatlarla satış yaparken, o yönde uçan diğer firmalar da genelde indirime giderek rekabete katılıyor. Bu tip biletler için firmaların yeni uçuş noktası duyurularını takip etmekte fayda bulunuyor.

Yolcuların daha ucuz uçak bileti bulabilmek için sabah erken ve gece geç saatler yerine gün içi saatleri, hafta sonu ve hafta başı yerine, haftanın ortası günleri tercih edebilme esnekliği varsa, bu esneklik de bilet fiyatlarında daha kârlı seçenekler olarak tüketiciye sunuluyor.

YAZAR HAKKINDA
Bibiletal