Work and Travel Nedir? Nasıl Yapılır?

Work and Travel Nedir? Nasıl Yapılır?

Work and Travel, Amerikan hükumeti kontrolünde yapılan ve uygulanan bir programdır. Dünyanın değişik noktalarından üniversite öğrencisi olan insanlar, yaz tatilleri boyunca Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışıp aynı zamanda İngilizcelerini geliştirme imkanları bulur. Farklı kültürleri, dünyayı tanımalarını sağlayan bir öğrenci kültürel değişim programıdır.

Work and Travel programı Amerika Birleşik Devletleri’ni turist gibi değil de içinden bir birey gibi, vatandaş gibi yaşamanızı ve anlamınızı sağlayan ve bunları yaparken de seyahat harcamalarınızı karşılayıp üstüne üstlük bir miktar para ile de dönebileceğiniz bir programdır.

Work and Travel Her Üniversitelinin Yaşaması Gereken Bir Deneyimdir

İleriye dönük kariyeriniz için birikim sahibi olacaksınız. Bu birikim gerek maddi anlamda gerekse tecrübe anlamında gelecekte birçok alanda sizin rakiplerinizin bir kaç adim önünde olmanızı sağlayacaktır. Yurtdışında iş tecrübesi elde edecek ve böylece CV’nize de yeni bir değer katacaksınız. Bir düşünün, daha öğrenciyken CV’nizde çalışmış olduğunuz Amerikan şirketlerinin isimleri ve referansları olacak! Bu gerçekten de çok önemli bir avantaj.

Gerek Amerikan kültürü gerekse diğer ülkelerden gelen Kültürel Değişim Programı öğrencileri ile tanışıp onların kültürlerini tanıma fırsatı bulacak ayni zamanda kendi kültürünüzü de onlara tanıtma fırsatı bulacaksınız – çalışarak kendi ayaklarınız üzerinde durmaya alışacak ve hayata daha objektif bakabileceksiniz. “Kendi yağınızla kavrulmanın” hazzını yasarken başkalarının yardımına gerek kalmadan bir takım projeleri gerçekleştirebileceksiniz. Kendi başınıza bir takım sorumluluklar üstlenecek ve özgürce kararlar alabileceksiniz.

Yurt dışında eğitim, burs ve staj fırsatlarını daha yakından araştırabilecek ve kendinize uygun bir üniversite ya da iş yeri bulabilecek bunları yerinde ziyaret ederek tüm imkanları kendi gözünüzle değerlendirebileceksiniz. Öğretim üyeleri ve işverenler ile yüz yüze görüşme imkanı bulacak ve kendinizi ifade etme olanağı bulacaksanız.

Work and Travel ‘a Nasıl Gidilir ?

Work and travel’a katılabilmek için, üniversite öğrencisi olmak şart. Bununla da yetinmeyip, 4 üzerinden en az 2 ortalaman olması gerekiyor. Öte yandan da başvuracağın işin niteliğine göre, en kötü orta derecede İngilizcen olmalı. Son olarak da, ne yazık ki ödenmesi zorunlu olan ücretler var.

Bu işleri Türkiye’de organize eden bir aracı firma bulmadan, Work and Travel’a malesef başvuramıyoruz. Amerika ile tüm süreçlerini yönetecek olan bu firmaların İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde ofisleri var.

Bu aracı firma ile tüm işlemleri yapabilir, oradaki yaşam ile ilgili tüm detayları öğrenebilirsiniz.

Kaynak: nedirneresidir
YAZAR HAKKINDA
Lütfiye Ünal