Work and Travel Sponsoru CIEE, Trump’ın Başa Geçmesi Üzerine Bir Bildiri Yayınladı!

Work and Travel Sponsoru CIEE, Trump’ın Başa Geçmesi Üzerine Bir Bildiri Yayınladı!

Amerika başkanının değişecek olması Work and Travel öğrencilerini programın akıbeti konusunda endişelenmelerine yol açmıştı. Özellikle Donald Trump’ın başa gelmesiyle Work and Travel gibi J-1 programlarına katılacak öğrenciler araştırmaya koyulurken Work and Travel sponsorlarından CIEE bir bildirim yayınladı.

Work and Travel sponsorları arasında tartışmasız en iyilerinden biri olan CIEE, yazın Amerika’da Work and Travel programına katılacak J-1 öğrencileri için yayınladığı bildiride Amerika’nın yeni başkan seçiminin J-1 vize programına ilişkin etkisinden şöyle bahsetti:

ABD yönetimi değiştirirken, CIEE değişim öğrencilerinin ve ABD’deki ziyaretçilerinin akıllarında J-1 vize programlarının geleceği hakkında soru işaretleri kalabileceğini biliyoruz. Bu bildiri, bu soruları ele alıp geleceğe yönelik beklentileri çerçevelemek için hazırlandı.

İlk olarak, tüm programa katılacak öğrenciler, J-1 vize programlarında henüz hiçbir değişiklik yapılmadığını bilmelidir. Şu an olduğu gibi bundan sonraki sürede de J-1 değişim öğrencileri, Amerika Birleşik Devletleri’nde karşılanmaya devam edilecektir. Mevcut katılımcılar, değişim programı önceden planlanmış bir programa göre tamamlamayı ve gelecekteki katılımcıların standart zaman çizelgelerine göre gelecekteki bir programı takip etmesini beklemelidir.

İkincisi, uluslararası değişim öğrenciliği, kongrede hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi partilerden gelen iki partili desteğini uzun bir süredir almaktadır. ABD hükümetinin dışında kalan; işverenlerden okullara, ev sahibi ailelerden topluluklara, gönderen ülkelerden hükümetlere kadar uluslararası değişim için dünyada sayısız destekçi ve paydaş bulunmaktadır.

Üçüncüsü, CIEE, yeni bir yönetimle oluşabilecek herhangi bir politika değişikliğini şekillendirecek ve sunacak olan demokratik sürece büyük bir güven duyuyor. Politika değişiklikleri, kuvvetli ve ayrıntılı analiz ve tartışmayı gerektirir. Genelde yürütme ve yasama dallarını uzun bir süreç içinde içerir. Ayrıca, halkın sesi ve iradesi – günlük Amerikalılar – hükümet politikası ve programlı değişim geliştirildiğinde veya gözden geçirildiğinde düşünülür.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın en büyük J-1 vizesinin sponsoru olan CIEE, Yürütme Organı ve Kongresi boyunca kariyer, kamu görevlisi, profesyonel ve siyasi personel ile mükemmel bir çalışma ilişkisine sahiptir. J-1 programlarındaki herhangi bir değişiklik düşünülürse masaya oturacağımızdan emin olabilirsiniz.

Dördüncü olarak, J-1 vize programları, göçmenlik ya da işçi programları için bir yol değil, ABD ulusal güvenlik ve kültür alışverişinin ilerletilmesi için bir araçtır. J-1 vize programları, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından – İç Güvenlik Bakanlığı ya da Çalışma Bakanlığı tarafından değil, federal hükümetin kabinede düzeyli bir ulusal güvenlik ve dış ilişkiler ajansı tarafından yönetilmektedir. ABD’li insanlarla diğer ulusların insanları arasında karşılıklı anlayış geliştirerek, hepimiz daha güçlü, daha güvenli ve daha müreffeh oluruz.

Beşincisi ve önemlisi, Amerika’da büyük ve uzun süredir hoşgörü geleneği var. Bu yüzden Amerika; çeşitliliği, özgürlüğü, çok kültürlülüğü ve çoğulculuğu kutlayan bir ülkedir. CIEE’nin farklı geçmiş ve farklı milletlerden gelen insanlar arasında uyumlu ilişkiler kurabilmeyi destekleyen ve insanları bir araya getiren uzun bir geçmişi vardır.

Uluslararası değişim programları, kalıcı bir Amerikan kurumudur ve CIEE, bu uzun ve güçlü mirasını korumak ve geliştirmek için kararlıdır. Önümüzdeki yıllarda, programlarımıza gelecek olan katılımcılarımızla Amerikan deneyimini paylaşmak için dört gözle bekliyoruz.”

Amerika’nın en iyi Work and Travel sponsor kuruluşlarından olan CIEE’nin kültürel değişim programlarına ilişkin yayınladığı bu bildiri, Work and Travel ve diğer tüm J-1 öğrencileri için endişelenecek bir şey olmadığını belirtiyor.

YAZAR HAKKINDA
Serkan Taylan

Eğitim Danışmanı