Yaz Tatilinde Dil Öğrenmek Çok Kolay!

Yaz Tatilinde Dil Öğrenmek Çok Kolay!

Eğitim her yaşta devam eden bir süreçtir. Doğum anından itibaren başlayan eğitim süreci, yaşam boyu sürer ve her dönemde oluşan bilgi birikimi öğrenim kapasitesinin de artmasına neden olur. Bununla birlikte ilk gençlik yılları elbette daha hızlı öğrenebildiğimiz bir dönemdir ve yaşama hazırlık olarak düşünüldüğünde bu aşama dolu bir şekilde geçirilmelidir. Çağımızda iletişimin güçlü payıyla sınırları birbirlerine daha yakın kıldığı bir yaşam biçimi var. Özellikle eğitim amaçlı farklı kültürlerle tanışma olanağı sağlayan, aynı zamanda dil öğrenimi ve pekiştirme yapma olanağı sunan yurtdışı eğitim olanaklarının sundukları bunlarla sınırlı kalmıyor. Donanımlı bir birey olmak geleceğin dünyasının şekillenmesinde rol oynamak veya sıradan bir yaşam sürmenin bile ön koşulu haline geldi.

Yurtdışında eğitim almanın kişilere kazandıracağı pek çok artı bulunuyor. Örneğin yaz okulu gibi bir programla yurtdışında eğitim almak, dil eğitiminin hızlı bir şekilde ilerlemesinin yanında bulunulan kültürle doğrudan iletişime geçilmesini ve bu kültüre ait birçok farklı konuda bilgi sahibi olunmasını sağlarken, aynı zamanda kendi kültürümüzün tanıtımını da gerçekleştirmemize olanak sağlar. Böylece etkileşime geçen kültürler birbirleri hakkında tabulaşmış korkular ve endişelerin yerini gerçek bilgilere bırakır. Toplumların birbirleri ile yakınlaşmaları ve birbirleri hakkında bilgi sahibi olmaları geleceğin dünyasının nasıl şekilleneceğine dair umut verici bir eylemdir.

Her alanda alınan eğitimin çeşitli yan unsurlarla desteklenmemesi günümüz dünyası için yeterli bir kariyer olmaktan çok uzak kalınmasına neden oluyor. Pek çok açıdan birden desteklenmesi gereken eğitim süreci, özellikle farklı kültürler ve bu toplumların teknik, bilim teknolojik olarak ulaştıkları seviyeler hakkında bilgi sahibi olunmasını gerektiriyor. Bu açıdan bakıldığında dünyanın pek çok bölgesinde yaşanan farklı gelişme türleri ile ilgili olarak bilgi sahibi olunması, her alanda kişinin kendi kariyerine yön vermesinde en büyük katkıyı sağlar. Yaz okulu, yurtdışında eğitim gibi çeşitli programlarla daha donanımlı bireylerin oluşmasına katkı sağlamaya çalışmak, çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağlayacağı gibi, onlara iyi bir gelecek kurmanın temellerini sağlamlaştırmak anlamına da gelir. Eğitim yaşamın her anına yayılan bir süreçtir.

YAZAR HAKKINDA
Banu Doğanay