Yönetmen Olan WAT Öğrencisine Amerika’dan Ödül Geldi, Sıra Çin’de!

Yönetmen Olan WAT Öğrencisine Amerika’dan Ödül Geldi, Sıra Çin’de!

1990 Aydın Söke doğumlu olan, ilk orta lise eğitimini Söke’de tamamladıktan sonra, Erciyes Üniversitesi Radyo Sinema ve TV. bölümünden mezun olan Yavuz Pullukçu, “Üniversitede okurken iki dönem Amerika’da Work and Travel programıyla çalıştım. Bir dönem eğlence parkında, ikinci dönem ise cankurtaran olarak görev aldım. Üniversitemin son senesinde öğrenci değişim programı olan Farabi ile Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema ve TV bölümüne geçmeyi hak kazandım. Üniversiteyi Anadolu Üniversitesi’nde bitirme projem olan genç yaşta evlilikleri konu edindiğim ‘Acarlar’ belgeselim ile noktaladım” dedi.

Genç yaşta film yapım şirketi kurdu

Üniversite hayatı boyunca 28 farklı ülkeye giderek seyahat yazıları yazdığını ve kendini gezgin olarak tanımlayabileceğini dillendiren Yavuz Pullukçu, “Üniversite bittikten sonra İstanbul’da bir sene sektörün içinde çalıştım. İstanbul’u sevemediğimden dolayı askere gittim geldim ve İzmir’e yerleştim. Üç arkadaş Avrupa’da var olan Speak Easy Project Yapım Şirketinin İzmir şubesini kurduk. Bir sene faaliyet gösterdikten sonra oradan ayrılarak tek başıma Pull Production Film Yapım Şirketi’ni kurdum. Kısa bir süre önce evlendikten sonra memleketim olan Söke’ye taşındım” ifadelerini kullandı.

Amerika’da ödül aldı

Yedi senedir belgesel sineması içinde olduğunu hatırlatan Pullukçu, “Çektiğim belgeseller ile yurt içi ve yurtdışında bir çok ödül aldım, en çok ses getiren belgeselim Irak’ta çektiğim ‘Su Bedevileri’ belgeselim oldu. Göztepe Spor kulübüne ‘Bir Minibüs Taraftar’ belgeseli yaptım ve Göztepe Storelarda satışta. En son Beş Parmak Dağlarında bir belgesel çektim ve bu belgesel ile kısa bir süre içerisinde üç festivale katıldım. Geçen sene “Su Bedevileri” belgeseli ile Amerika’da en iyi belgesel ödülü aldığım festival olan 100 Words Film Festivaline bu sene Latmos ile finale kalarak iki sene üst üste Amerika’ya gittim. Tabi Amerika’ya gitmem için büyük çaba sarf eden eski Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan ve sponsorum N Class Mobilya Kenan Turan’a da ayrıca teşekkür ederim. Genç bir yönetmenin tek başına festivalleri gezmesi bazen Sponsor olmadan çok zor olmaktadır”

Latmos belgeselimde yöremizi tanıtıyorum

“Geçen haftalarda Çin Sinema Akademisi davet mektubu göndererek beni ve filmimi Çin’e davet ettiler. Şu sıralar Latmos belgeseli ile festivalleri dolaşıp yöremizin güzelliklerini ve maden ocaklarıyla olan problemlerini anlatıyorum. Ayrıca Aydın’ın bir diğer problemi olan Jeotermaller üzerine çalışma yapıyorum. Yöremize ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek adını duyurmaya çalışıyorum. Her şeyi tek başıma karşılamam mümkün değil, en büyük sorunum sponsor bulamamak, sponsorluk desteklerini bekliyorum” dedi.

Yönetmen Yavuz Pullukçu ve görüntü yönetmeni Baran Vardar’la birlikte, Latmos’un yüksek yaylalarını beyaza çeviren kar görüntülerini kayda aldılar. İnsanı dinozorlar çağına götüren ilginç kayaçları, doğal ve arkeolojik mirasları ve Latmos’un insanlarını gösteren belgeselin ilk galası Ocak ayı içinde Aydın’da yapılacak. Yavuz Pullukçu 2011 yılından beri, yurt içi ve yurtdışında yönetmen ve yönetmen yardımcılığı dallarında çeşitli ödüller kazanmış ve kazanmaya devam ediyor.

Kaynak: Enver Önder

YAZAR HAKKINDA
Ufuk Akar

Yurtdışı dil okulları ve eğitime dair her şey