Yurtdışı Eğitimin Önemli Avantajları Neler?

Yurtdışı Eğitimin Önemli Avantajları Neler?

Yurtdışında eğitimin önemi son zamanlarda yurtdışı eğitim hayali kuran öğrencilerin en çok konuştuğu konu haline geldi.

Peki yurtdışında okumanın avantajları neler?

İçimizde hep bir buralardan kaçıp gitme isteği. ”Avrupalılar böyle mi”,”yurtdışında bu işler farklı” gibi duyumlardan oluşan merak, bir taraftan bir türlü yenemediğimiz korkularımız. Kim istemez ki bavulunu toplayıp ilk uçakla başka bir diyara gitmeyi.

İsteyenler zaten fırsatını kollaya dursun ben buradan “neden yurtdışı eğitim?”, “yurtdışında okumak neden önemli?” diye soranlara sesleneceğim. Ara sıra ben yabancı dil öğrenmem onlar benim dilimi öğrensin diyenlerle karşılaşıyorum. İyi güzel de sormazlar mı adama sen dilini nasıl öğreteceksin diye. İşin şakası bir yana günümüzde yabancı dil en büyük ihtiyaçlardan biri oldu. Artık iş başvurularında “İngilizce zaten biliyordur” düşüncesi hakim olduğu için ikinci bir yabancı dil öğrenme ihtiyacı bile doğuyor desem yeridir. Her şey bir yana yıllardır derslerde bahsedilen Asya ile Avrupa arasında köprü vazifesi gören jeopolitik konumumuz sebebiyle bir dünya vatandaşı olma ihtiyacı da karşımıza çıkıyor.

Ben şimdiden söylüyorum. Giderseniz özgüven depolaması yapabilir, başka milletlerden bir sürü insan tanıyabilir, çekingenliğinizden kurtulur, yeni yerleri keşfedebilir, pratik yapabilir ve en önemlisi başka bir ülkede kendi ayaklarınız üzerinde durarak kanıtlanmış bir zafer elde edersiniz.

Tarih sizi unutmayacak demiyorum. Ama siz kesinlikle unutulmayacak anılara ve arkadaşlıklara sahip olacaksınız. Hem gezip, görüp, eğlenip hem de pratik yaparak belki de bir İngiliz gibi İngilizce konuşursunuz. Tabi bu kısım biraz şaka oldu ama kesinlikle o çekingen halinizden eser kalmayacak. Hepimizin sorunu olan ”ay acaba ne desem ya doğru telaffuz edemezsem el kol hareketi yapsam çok mu kaba olur en iyisi ben ölü taklidi yapayım” lar bitecek.

Mecbursunuz çünkü aç kalırsınız Allah muhafaza bildiğinizi söyleyin. Zaten sizden kimse mükemmel bir İngilizce beklemiyor. Öyle bir yargı olsa Türkiye’ye gelen turistlerin vay haline. Bir yurtdışı eğitim danışmanı olarak şunu söyleyebilirim ki; yurtdışında okumanın avantajları saymakla bitmez. Ülkemizde yurtdışı eğitim alanında oluşan farkındalık her geçen gün artıyor. Ayrıca sebebi sadece CV’ye yazılacak yabancı bir dil ihtiyacı da değil. Yurtdışı eğitimin sosyal çevre, kariyer, network, farklı bir vizyon kazanma gibi gözle görülür etkilerinin yanında, bence en önemli etkisi bireyin özgüven kazanması ve dili aktif olarak kullanabilmesidir. Gezmek, görmek, öğrenmek ve en önemlisi keşfetmek için kabuğumuzun dışına çıkmalıyız.


%30'a varan indirimlerle yurtdışında İngilizce öğren!

Dünyanın en iyi dil okullarında indirimli fiyatlarla İngilizce öğrenme fırsatını kaçırmayın! Bilgi almak için hemen tıklayın

YAZAR HAKKINDA
Gülçin Yeşil

Yurtdışı Eğitim Danışmanı