Yurtdışında Eğitim için Nasıl Araştırma Yapmalı?

Yurtdışında Eğitim için Nasıl Araştırma Yapmalı?

Yurtdışında eğitim almak isteyen kişilerin en çok merak ettikleri ‘nasıl araştırma yapmalıyım’ sorusuna bu yazımızda yanıt vermeye çalıştık. İşte bilinmesi gereken detaylar…

Yurtdışı Eğitim süreci araştırmaya henüz yeni başlamış kişiler için çetrefilli ve can sıkıcı görünse de, bu macera günümüz itibariyle danışmanlık sunan acentalar dolayısıyla bir çok öğrenci için göz açıp kapayıncaya kadar geçen bir hazırlık sürecine sahiptir denilebilir. Tüm hazırlıkları tamamladıktan sonra ise bir bakmışsınız uçağa biniyorsunuz, bir bakmışsınız Londra’da, Malta’da, Boston’da veya Dünya’nın herhangi bir ucunda butik bir kafede oturmuş Japonya’ya mensup sınıf arkadaşınız ile sohbet ediyorsunuz.

Öyle bir süreç ki, göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. Bu sürecin tadı damağında kalan öğrencilerin istisnasız hemen hepsi tekrar benzer bir tecrübe yaşayabilmenin yollarını arıyor, yurtdışı eğitim veya seyahat fırsatlarını kolluyor, araştırıyor. Bu kadar fazla insanın ortak noktada buluşması şüphesiz ki bir doğruyu işaret etmekte, o da bu yurtdışında eğitim sürecinin yabancı dil gelişimi kadar kişinin vizyonu, kişisel gelişimi ve yaşam tecrübesi üzerine sağladığı inanılmaz katkıdır.

İnternet üzerinde daha önce bu deneyimi yaşamış yüzlerce insanın hatıralarından kesitler bulabilirsiniz. Şöyle bir istatistik var ki insanlar olumsuz tecrübelerini 7 kişiye, olumlu tecrübelerini ise 1 kişiye aktarırmış. Bu istatistiği internetteki tecrübeler ile eşleştirirsek tahminlerin çok üzerinde olumlu bir tablonun ortaya çıktığı aşikar. Durum böyle iken yurtdışı eğitim sürecinde kendine güveni olmayan, ne yapacağını bilmeyen ya da kafasında bin bir türlü soru işareti olan araştırma aşamasındaki kişilerin öncelikle bu sürecin başarı, mutluluk ve unutulmaz hatıralarla dolu olduğunu keşfetmeleri, akabinde ise sağlıklı bir planlama ile araştırmaya başlamaları gerekmektedir.

Araştırma sürecinde hangi şehirde hangi yurtdışı eğitim danışmanlığı firmasının bulunduğu, firmalara ait telefon, adres, harita konumu, tarihçe gibi detaylı tüm bilgilerin yer aldığı ve aynı zamanda rehber niteliğinde kaliteli yazıların yer aldığı yurtdisegitimfirmalari.com adresini incelemelerini önermekteyiz. YEF’te bulunan formlar vasıtasıyla firmalar ile direkt iletişim geçilebildiği gibi çeşitli indirim ve hediyeler de kazanılabildiğini unutmayın.

Yurtdışı eğitim ile ilgili okuyuculara aktarılması gereken belki de en önemli ve özet bilgi ve nasihat şudur ki, çevrenizden her duyduğunuza inanmayın, doğru, güncel ve şeffaf bilgi için bu işi profesyonel olarak yapan danışmanlar ile görüşün. Malta’nın yerini haritada dahi gösteremeyecek olan dayınızın oğlunun “Malta’da çok Türk varmış yav!” gibi söylemlerine kulak asmayın.

Kubilay Güler
Yurtdışı Eğitim Firmaları


%30'a varan indirimlerle yurtdışında İngilizce öğren!

Dünyanın en iyi dil okullarında indirimli fiyatlarla İngilizce öğrenme fırsatını kaçırmayın! Bilgi almak için hemen tıklayın

YAZAR HAKKINDA
Serap Aksoy

Mersin'de doğup, üniversite hayatına İstanbul'da devam eden; gezme aşkıyla dolu, kedi ve kahve müptelası biri. Yabancı diller ve kitap okumak en büyük hobilerim.

''Every accomplishment start with the decision to try!''