Yurtdışında Eğitim Ne Kazandırır?

Yurtdışında Eğitim Ne Kazandırır?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, eğitim alanında sunulan pek çok alternatif hizmet programları devreye giriyor.

Günümüzün dinamik ve hızlı gelişmeye devam eden dünyasında eğitim ve eğitimli bireyler en önemli yere sahip. Geleceğin şekillenmesinde pay sahibi olabilmek için donanımlı olmak ve kültürel düzeyin yüksekliği eşsiz ve zorunlu hale geldi.

Yaz aylarında yaz okulları, yurtdışı eğitim gibi olanakların kullanılması, başka kültürleri tanımak, yeni bir dil öğrenmek ve benzeri olacak şekilde bireylerin yaşamları için benzersiz katkılar sunar.

Yurtdışında eğitim almak, seçilen bölgenin kültürel değerleriyle ilgili bilgi sahibi olmak, toplumların birbirlerine daha fazla yakınlaşmasını sağlamak, geleceğin dünyasında savaşlar yerine, birbirlerini ve kültürel farklılıklarını anlayan toplumların bir arada yaşamasını mümkün kılar.

Aynı zamanda farklı kültürel gelişim düzeylerinin birbirlerinden etkilenmesi ve aynı zamanda da daha gelişmiş toplumların oluşmasına katkı sağlar. Günümüz dünyasında Work and Travel gibi bir seçenekle, dünyanın pek çok kültürü ile etkileşime geçilebiliyor. Bu sayede yeni ve donanımlı bir birey haline gelinerek, yaşamın ilerleyen safhaları için daha isabetli bir yürüyüş gerçekleştirmek mümkün hale geliyor.

Dünya tarihinde sınırların birbirine her zamankinden çok daha yakınlaşmış olduğu bir evresini yaşayan insanlık, birbirleri hakkında tabuların oluşmasına neden olan pek çok konuda artık bilgi sahibi olabiliyor. İletişim teknolojilerinde yaşanan eşsiz gelişmeler sayesinde, günümüz dünyasında toplumlar birbirleri hakkında daha çok şeyi biliyor ve daha çok şeyi paylaşabiliyor.

Öğrenilen her dille birlikte, o dilin sahibi olan kültürler hakkında da bilgi sahibi olunması, bu kültürlerle doğrudan tanışma olanağı kazanılması, kendi kültürümüzün dışındaki kültürlere de hoş görüyle yaklaşabilmemize olanak tanır.

Kültürel yakınlık, dünya üzerindeki savaşların son bulması için geçerli en önemli olgudur. Birbirleriyle etkileşime geçmiş olan toplumlar arasında düşmanlık, savaşlar ve benzer her türlü olumsuz düşünceler ve duygular yerini, daha olumlu ve daha anlayışlı bir yapıya bırakır.

Yaz okulları seçeneklerinin değerlendirilmesiyle birlikte, daha donanımlı bireyler haline dönüşebilmek, günümüz dünyasında ve geleceğin dünyasında önemli bir yeri rezerve etmekle eş değer tutulmalıdır ve tüm kararlarımızın buna göre verilmesi gerekir.

YAZAR HAKKINDA
Zülem Paltacı

Beykent Üniversitesi İnsan Kaynakları ve Örgütsel Değişim Programı master öğrencisi