Yurtdışında Eğitim Yaşı Düşüyor

Yurtdışında Eğitim Yaşı Düşüyor

Rekabetin arttığı günümüzde aileler çocuklarının geleceği için erken yaşta adımlar atmaya başlıyor. Yıllarca yabancı dil problemi çeken aileler çocuklarının aynı sorunu yaşamaması için alternatifler arıyor. Bu arayışların sonucunda aileler için en iyi çözüm; yurtdışında eğitim oluyor.

Yurtdışında eğitim yaşı düşüyor

Her yıl büyük bir katılımla düzenlenen IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları, ebeveynlerin yurtdışında eğitim kurumu arayışına çare sunuyor. IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarı kapsamında; 7-18 yaş arası çocuk ve gençler dünyanın önde gelen eğitim kurumlarıyla yüz yüze görüşme ve bilgi alma fırsatı yakalıyor.

Çocuğu için îyi bir gelecek planlamak isteyen ailelerin ilk adımı: Yaz Okulları

Yapılan araştırmalara göre Türkiye’deki ailelerin %83’ünün çocuğunu yurtdışında eğitim aldırmak istiyor… Yurtdışında eğitim planlarında yaş aralığı da gün geçtikçe düşüyor. Rekabetin arttığı günümüzde, geleceği parlak bireyler yetiştirmek isteyen aileler küresel dünyaya adapte olmuş çocuklar yetiştirmek için çareyi yurtdışında buluyor. Aileler özellikle yabancı dil sorununu aşmak için çocuklarını erken yaşlarda yurtdışındaki yaz okullarına gönderiyor.

Yaz okulları sayesinde çocuklar ana dil seviyesinde İngilizce eğitimi alırken aynı zamanda bu okulların çeşitli ilgi alanlarına uygun açtıkları aktivitelerde yeteneklerini keşfedebiliyorlar. Özellikle değişen hayat tarzları ve teknolojik etkenler nedeniyle hareketsizleşen, spor alanı bulamayan çocuklar bu programda spor yapma ve aynı zamanda sanat alanında kendilerini geliştirme imkanı buluyor.

Konuya dair konuşan IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları Genel Müdürü Deniz Akar “Son yıllarda aileler yaz okulu programlarına büyük ilgi gösteriyor. Özel ve iş hayatlarında yabancı dil problemiyle yaşayan bir jenerasyondan gelen aileler çocuklarının aynı sıkıntıyı yaşamasını istemiyor. Bu sebeple çocukları henüz küçük yaşlarındayken onları yurtdışına dil eğitimine gönderiyorlar. Yurtdışında yaz okullarının ailelere sempatik gelmesinin nedenlerinden biri kendilerinin de çocuklarına eşlik edebileceği programların olması. Bu programlar sayesinde ebeveynlerde çocuklarıyla dil eğitimi alabiliyor yada kendi meslekleriyle ilgili bir sertifika programına katılabiliyor. Arzu eden ebeveyn ise sadece yaz tatilini çocuğuyla birlikte yurtdışında geçirebiliyor” dedi.

Standartların dışına çıkmak isteyenler için Harvard ve Cambridge’de eğitim

Geleceğini erken yaşlarda planlamaya başlamış ve arzu ettiği hayata adım adım ilerleyen idealist gençler ve aileleri için oldukça çarpıcı yaz okulu programları bulunuyor. Dünyanın en iyi üniversitelerinin açtığı yaz okullarında standartların dışına çıkan gençler, dünya çapında bir eğitim nasıl olduğunu kendi gözleriyle görüyor, gelecek planlarını buna göre yapıyorlar. İyi bir yabancı dile sahip olan gençlerin başvurabildiği OXFORD – CAMBRIDGE, IVY LEAGUE turu ve SUMMER DISCOVERY programları özel bir eğitim almak isteyen öğrenciler için sunuluyor… Bu programlara katılan gençler seçkin üniversitelerin açtığı yaz okulu programlarında kaliteli bir eğitim alıyor ve bu üniversitelere hangi şartları tamamladıklarında kabul edilebileceklerini öğreniyor.

Arsenal, Manchester ve Chelsea futbol kulüplerinde profesyonel futbol ve İngilizce eğitimi bir arada

Spora özel ilgisi olan, bunu yaşam biçimi haline getirmiş ve gelecek planlarından sporun da yer aldığı gençler dünya çapında kulüplerin açtığı yaz okulu programlarında spor ve yabancı dil eğitimini bir arada alıyor.

Dünya çapında futbol kulüplerinin antrenörleri tarafından eğitilen gençler, kendilerini geliştirme ve yeteneklerini gösterme fırsatı buluyor. Spor kamplarında üst düzey bir spor eğitimi gören gençler yoğun bir şekilde sosyalleşme imkanı da yakalıyor.

YAZAR HAKKINDA
Serap Aksoy

Mersin'de doğup, üniversite hayatına İstanbul'da devam eden; gezme aşkıyla dolu, kedi ve kahve müptelası biri. Yabancı diller ve kitap okumak en büyük hobilerim.

''Every accomplishment start with the decision to try!''