Yurtdışındaki Yaz Okulları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yurtdışındaki Yaz Okulları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Ebeveynler, yaz tatilinin eğlenceli olduğu kadar verimli de geçmesini ister. Bunun için tasarlanmış olan yaz okulları, ülkemizde ve yurtdışında hizmet vermektedir.

Son yıllarda yurtdışındaki yaz okullarına talep arttı. Bununla birlikte, bu konuda hala tedirginlik duyan aileler de var. Çocuklarını farklı bir ülkeye yalnız gönderme konusunda soru işaretleri olan ailelerin merak ettikleri soruları yanıtlayacağız.

İşte, yurtdışındaki yaz okulları hakkında bilinmesi gerekenler:

Yaz okullarına her yaştan çocuk gidebiliyor

Çocuklarımızın, anaokulundan itibaren İngilizce öğrenmeye başlaması daha doğru olduğu için yaz okullarının da yaş aralığı düşmüş durumda. 4 yaşından, 14 yaşına kadar tüm çocuklar yaz okuluna gidebilirler. Küçük yaş grubundaki çocuklar için anne-çocuk kampları önerilmektedir. 10 yaşından sonraki çocukların, ailelerin isteğine bağlı olarak tek gitmesi tavsiye edilir.

Yaz okullarında neler öğretilir?

İngilizce öğrenmek asıl amaç olsa da yeni hobiler edinebilecek ve çocukların yeteneklerini geliştirecek faaliyetler de yapılmaktadır. Anne- çocuk kamplarında, anneler için de eğitim programları bulunmaktadır. Yaş gruplarına göre farklılık göstermekle birlikte; sanat, spor, bilim üzerine aktiviteler düzenlenmektedir. Hatta 14 yaş grubu çocuklar için liderlik ve girişimcilik gibi konularda da eğitimler verilmektedir.

Yaz okullarına gitmek çocuklara büyük avantaj sağlıyor

Çocukların küçük yaşta İngilizceyi daha kolay öğrenebiliyor olması, doğru yerde alınan eğitimle çocuğun avantaj kazanmasını sağlıyor. Okula döndüğünde, İngilizceye daha hakim oluyor ve bu da dil eğitimini sevmesini sağlıyor. Geleceğe yönelik iyi bir adım atılmış oluyor.

Her konuda olduğu gibi, yaz okullarında da doğru okul ve doğru ülke seçimi en önemli detay. Ailelerin bütçe ve beklentilerine karşılık verecek okulu bulabilmeleri için profesyonel bir destek almaları şart. Aksi takdirde, çocuğun verimsiz bir yaz tatili geçirmesi söz konusu olabilir.

YAZAR HAKKINDA
Merve Yılmaz

Life is a tragedy full of joy!