Amerika Maine Eyaletinde Work&Travel Yapmanız İçin En Önemli 4 Neden

Amerika Maine Eyaletinde Work&Travel Yapmanız İçin En Önemli 4 Neden

Maine Eyaleti Amerika’nın kuzeydoğusunda yer alır. New England diye tabir edilen bölgede yer alan Maine, güneyinde New Hampshire,batısında Atlantik Okyanusu, kuzeyinde ise Kanada’ya komşudur

Maine coğrafyası, Stephen King’in romanlarına devasa hayalet ve canavarların saklandığı ormanlarıyla konu olmuştur. Mavinin ve yeşilin başkenti gibi olan Maine’i, özellikle sonbahar aylarında dökülen yaprakların oluşturduğu renk cümbüşüyle görülesi yerler arasında en başa almanız gerekir.

Doğal güzelliklerinin yanı sıra yeme içme kültürü, yaz turizmi, limanları ve yüksek ticaret hacmiyle refah seviyesinin yüksek olduğu eyaletlerden birisidir.

Gel gelelim Maine eyaletinde Work and Travel yapmanız için en önemli 4 nedene.

1- Eşsiz doğa güzellikleriyle karşılaşırsınız.

Acadia National Park

Kamp ve hiking severler 161 kilometreden hiking yolu ve eşsiz manzarasıyla Acadia Ulusal parkı sizleri bekliyor.

The Old Port and Portland Head Lighthouse, Pemaquid Point Light, Nubble Lighthouse ve daha fazla filmlere konu olmuş deniz fenerleriyle karşılaşabilirsiniz

2- Eşsiz sahillerinde güneşin ve kumun tadını çıkarabilirsin.

Kuzey dedik diye korkmayın! Maine sürprizle dolu eşsiz sahillerinde güneşlenme fırsatı da sunuyor sizlere. Dikkat su soğuk olabilir 🙂

3- Festivalleriyle sizleri büyüler…

Kuzeyin insanı soğuk olur derler, inanmayın! Sağlamasını yapmak istersek eğer  Maine’de yılın hemen hemen her ayında farklı bir festival ile karşılaşabilirsiniz.

Windjammer Festival

Sugarloaf Bud Light Reggae Festival

4-Zengin mutfak kültürü sizi aç bırakmaz!

Maine Atlantik Okyanusunun bütün nimetlerinden fazlasıyla faydalanmaktadır. Deniz ticaretinin yoğun olduğu eyalette hemen hemen her yerde bir Lobster (Istakoz Tabelasına) rastlayabilirsiniz.

Bonus Olarak,

Minimum Asgari ücretin saatlik 11$ olduğu Maine eyaleti yukarıda sayılanlara ek olarak ikinci iş potansiyelinin yüksek olduğu bir eyalettir. Work And Travel Programı için unutulmaz bir yaz geçirmek istiyorsan Maine’i kesinlike listenin ilk sırasına almalısın!

 

YAZAR HAKKINDA
Burak Aydın

StudyZONE Yurtdışı Eğitim Danışmanı