Work and Travel Programına Katılım Her Yıl Giderek Artıyor!

Work and Travel Programına Katılım Her Yıl Giderek Artıyor!

ABD Dış İşleri Bakanlığı 2015 Yaz Döneminde Ülkelere Göre Work&Travel Programına Katılan Öğrenci Sayılarını Açıkladı.

Work&Travel.. Her yıl yaz aylarında, sadece Amerika’da yapılan bu programı artık bilmeyen üniversite öğrencisi neredeyse yoktur. 5 yıl öncesine kadar katılımcı sayısı 100.000’ler ile ifade edilirken, programa zarar verdiği düşünülen kötü niyetli işverenler ve sponsorların lisanslarının elinden alınmasıyla artık yılda ortalama 50.000 civarında öğrencinin katıldığı bir program haline gelmiştir. Work&Travel programı, alınan bu kararlar neticesinde artık daha güvenli, daha renkli, daha kaliteli hale gelerek tam bir ‘Kültürel Değişim Programı’ haline gelmiştir.

2014 yazında Türkiye adına toplam sayı 4094 iken, 2015 yazında bu rakam 4873’e yükselmiştir. Yaklaşık %20 civarında olan bu artış, 2016 yılı için de öngörülmektedir. Çünkü programın çok cazip hale gelmesi ve Türk öğrencilerinin İngilizce seviyelerini arttırmaları ile Amerikalı işverenler iş yerlerinde artık daha fazla Türk öğrenciye yer vermek istediklerini belirtiyorlar.

Aşağıda konsolosluktan alınan son verilerin yer aldığı bir tablo yer almaktadır. 2015 Yaz döneminde Amerika’da Work&Travel programına katılan öğrencilerin ülkelere göre dağılımı şu şekildedir.

YAZAR HAKKINDA
Yusuf Kavak

StudyZONE Work and Travel Program Koordinatörü