Corona Virüs Yurtdışı Eğitim Programlarını Etkiledi Mi?

Corona Virüs Yurtdışı Eğitim Programlarını Etkiledi Mi?

Merhaba arkadaşlar, bildiğiniz gibi Corona Virüs ile ilgili gelişmeler Yurtdışı Eğitim adayları için şu günlerde kafa karışıklığına neden olmaktadır. Bu duruma yönelik EDUMAG ekibi olarak bir açıklık getirmek istedik.

Corona mı? Hayallerin mi?

Herkesin bu konuda tedirginliği var elbette. Sağlık her şeyden öte olduğu için yurtdışında eğitim planları Corona Virüs etkisiyle ikinci plana atılmaya başlandı. Peki ya hedefleriniz? Gelecek planlarınız için bunu yapmaya değer mi? Tedbiri elden bırakmamalısınız tabi ki. Ancak hevesinizin kırılmasına da müsade etmemelisiniz.

Corona Virüs’ün Yurtdışı Eğitim programlarına etkisi nedir?

Her şeyden önce şu an Türkiye’de yurtdışı eğitim programı süreçleri planlandığı gibi devam etmektedir. Hem ulusal hem uluslararası uzmanlar 15 Nisan tarihini işaret etmektedir. Bahar aylarında salgının etkisinin azalacağı ve yazın katılacak olduğunuz yurtdışı eğitim programlarına etkisinin minimum düzeyde olacağı değerlendirilmektedir.

Corona Virüsü gençleri çok etkilemiyor.

İstatistiklere baktığımızda vakaların büyük çoğunluğunun 60 yaş ve üzeri kişilerde yaşandığını görmekteyiz. Ender görülen bu vakalar 60-69 yaştakilerde %3,6, 70-79 yaştakilerde %8, 80 ve üzeri yaşlarda ise %14,8 oranında görülmektedir. Ancak 20-29 yaş arasına baktığımızda görülen oran %0,2 ile neredeyse yok denecek kadar az. Bu açıdan baktığımızda Corona Virüs’ün tehlikesi araç kazası vb diğer birçok ölüm tehlikesine göre çok daha düşük ihtimale sahiptir.

WHO Raporlarına göre;

Hastaların %80’i çok hafif geçiriyor, %96.6’sı sağlığına tekrar kavuşuyor, 10-40 yaş arasındaki insanların %99.4’ü etkilenmiyor bile.

Vizelere etkisinin ise daha olumlu olacağı değerlendiriliyor.

Vize görüşmelerinin halen açık olması ve devam etmesi bunun bir işaretidir. Diğer ülkelerdeki sorunlar yüzünden Türkiye’de vize almada çok yüksek oranda onay geleceği değerlendiriliyor. Yani korkmayı gerektirecek bir durum yok.

Sadece problem olabilecek tek konu var.

Bazı üniversiteler okulları tatil etti. Bu anlamda, okul tarafından sınav tarihleriniz değişebilmektedir. Bu ihtimali okulunuzla görüşüp sınav tarihlerinden emin olabilirsiniz. Eğer değişiklik olursa ve geç gitmenizi gerektiren bir durum olursa programınızı ertelemeniz de mümkün.

Bu aşamada, esnek bilet almayanlar varsa sıkıntı yaşayabilir. Esnek bilet alanlar ise tarih değişikliği durumunda biletlerini de buna göre ayarlayabilirler.

Herkese itibar etmeyin ve pozitif kalın.

Sonuç olarak, lütfen acentanız veya yasal otoriteler haricinde yapılan bilgilendirmelere itibar etmeyiniz. Bu süreçte kendinize güvenin ve pozitif kalmaya devam edin.

Corona Virüs hakkında doktorlar ne diyor?

Dr. Yavuz Dizdar, Koronavirüs salgını hakkında paniğe kapılmanın ne kadar doğru olduğunu ve bu salgının ne kadar tehlikeli olduğunu anlatıyor :

YAZAR HAKKINDA
Merve Yılmaz

Life is a tragedy full of joy!