Dünyanın En İyi Üniversitesi Değişti!

Dünyanın En İyi Üniversitesi Değişti!

Dünyanın en iyi üniversitesi değişti… Eğitim dünyasında uluslararası arenada kabul gören araştırmaların başında gelen Times Higher Education’ın (THE) gerçekleştirdiği araştırmasına göre dünyanın en başarılı üniversitesi el değiştirdi.

Dünya üniversiteleri arenasında referans sıralama olarak kabul gören araştırmada son 5 yıldır üst üste liderliği elinde bulunduran Kaliforniya Teknoloji Üniversitesi, ilk sırayı dünyanın en köklü üniversitelerinden biri olan İngiliz Oxford Üniversitesi’ne kaptırdı.

920 Yıldır Eğitim Veriyor

Ortaya çıkarılan ilk kayıtlara göre 1096 yılından bu yana eğitim yapılan Oxford Üniversitesi, o kadar köklü ki okulun resmi açılış tarihi kayıtlarda geçmiyor. Yaklaşık 920 yıldır eğitim veren Oxford Üniversitesi, İngiltere’nin Oxford kentinde yüzlerce yıldır öğrencilerine eğitim vermeyi sürdürüyor. Köklü tarihinin de etkisiyle tüm dünyanın adını ezbere bildiği Oxford Üniversitesi, THE’nın 2016 sonuçlarında eğitim kalitesiyle ikinci sıradan yeniden ilk sıraya yükselmeyi başardı.

Araştırmanın sonuçlarına göre, genel sıralamada Oxford Üniversitesi’nin ardından Kaliforniya Teknoloji Üniversitesi ikinci sırada, bir başka İngiliz eğitim devi Stanford Üniversitesi üçüncü sırada yer aldı. Bir başka İngiliz üniversitesi Cambridge dördüncü, Massachusetts Institute of Technology (MIT) beşinci sırada yer alan üniversiteler oldu.

oxford-universitesi

İşte İlk 25 Üniversite

1. University of Oxford

2. California Institute of Technology

3. Stanford University

4. University of Cambridge

5. Massachusetts Institute of Technology

6. Harvard University

7. Princeton University

8. Imperial College London

9. ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology Zurich

10. University of California, Berkeley

11. University of Chicago

12. Yale University

13. University of Pennsylvania

14. University of California, Los Angeles

15. University College London

16. Columbia University

17. Johns Hopkins University

18. Duke University

19. Cornell University

20. Northwestern University

21. University of Michigan

22. University of Toronto

23. Carnegie Mellon University

24. National University of Singapore

25. London School of Economics and Political Science

Listeye 5 Türk Üniversitesi Girdi

THE 2016 raporunda eğitim kalitesine göre sıralanan 500 üniversite arasında 5 Türk üniversitesi yer aldı. Koç Üniversitesi 251-300 arasında yer alarak sıralamadaki en yüksek derece elde eden üniversite unvanına erişti. Sabancı Üniversitesi 301-350 arasında, Bilkent Üniversitesi 351-400, Atılım Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi de 401-500 arasında kendisine yer bulabildi.

Ayrıca listenin güncel sıralamasında Eskişehir’de akademik faaliyetlerini sürdüren Anadolu Üniversitesi en çok kayıtlı öğrencisi bulunan üniversiteler kategorisinde rakiplerinin çok çok üzerinde lider konumda bulunuyor.

379 bin 231 kayıtlı öğrenci sayısıyla lider olan Anadolu Üniversitesi’ni 231 bin 941 öğrenci ile Kaire Üniversitesi ve 197 bin 102 öğrencisiyle Güney Afrika Üniversitesi takip ediyor. En çok yabancı öğrenci yüzdesine göre sıralandığında Birleşik Arap Emirliklerindeki Sharjah Amerikan Üniversitesi yüzde 82 oranıyla ilk sırada bulunuyor.

koc-universitesi

Türkiye’den İlk 500’e Giren Üniversiteler

267. Koç Üniversitesi

335. Sabancı Üniversitesi

353. Bilkent Üniversitesi

402. Atılım Üniversitesi

407. Boğaziçi Üniversitesi

YAZAR HAKKINDA
EDUMAG

EDUMAG size keyifli ve yararlı yurtdışı eğitim içerikleri sunan bir sosyal içerik platformudur.