Öğrenciliği Kolaylaştıran 20 Harika Uygulama
1. Dropbox
Notlarınızı ve çalışmalarınızın taslaklarını kaybetme korkusunu ortadan kaldıran dropbox ile dosyalarınıza her an her yerden erişebilirsiniz. Sadece ödevlerinizi değil, fotoğraf ve videolarınızı da saklamanıza izin veren uygulamaya telefonunuzun şarjı bitse bile internet erişimi olan herhangi bir cihazdan erişebilirsiniz.
2. Evernote
Evernote’u duymayanımız ya da birinin telefonunda görmeyenimiz yoktur. Evet, mutlaka denenmeli. Kaybettirecek bir şeyi yok.. ama kazandırdığı çok şey var. Bu uygulama elinizde olan yazı, fotoğraf, video gibi bütün malzemelerinizi online olarak tek bir hesapta toplamanıza olanak tanıyor. Derslerle ilgili ses kaydı, fotoğraf ve yazıları sınıflandırabilir ve sınavlara daha düzenli çalışabilirsiniz.
3. Scribd
Dünyanın en geniş ve en zengin kütüphanesini cebinizde taşıtan Scribd, öğrenciler için vazgeçilmezlerden. Her türlü kitap, makale ve akademik içeriğe erişebileceğiniz Scribd ile ödevlerinizi ve tezinizi zenginleştirebilirsiniz.
4. Mathway
Matematikle arası iyi olmayanlar ya da matematikle içli dışı olanlar için harika bir uygulama olan mathway ile geniş çapta aramalar yapabilir ve içinden çıkılmaz formül sorularınızı çözdürebilirsiniz.
5. Studious
Son ödev teslim tarihlerini unutmaktan müzdarip misiniz? Sınav tarihini bir gün önceden arkadaşınızdan mı öğrendiniz? Hocanızın gözüne girmek istiyorsunuz ama hangi konu işlenecek haberiniz yok mu? Bütün bu dertlere deva bir uygulama olan Studious, çok işinize yarayacak.
6. Dictionary
Sözlüksüz asla diyenler için eşsiz kaynak olan Dictionary.com aynı zamanda kelime arayanları da haritada göstererek sınıfınızda kelime arayanları gösterebilme özelliğiyle size ajanlık hizmeti de sunmakta.
7. Oxford Sözlük
İngiliz ve Amerikan İngilizcesi arasındaki farklılıklara ilginiz mi var? Daha detaylı ve örnek cümlelerle mi kelime öğrenmek istiyorsunuz? Oxford sözlük tam size göre.
8. SelfControl
Ders çalışırken bir anda kendinizi sosyal alemlerde mi buluyorsunuz? Bunun için kendinize hakim olamıyorsanız ve bu durum ders çalışmanıza engel oluyorsa, SelfControl ile bunun önüne geçebilirsiniz. Ders çalıştığınız süre içerisinde kendinizi girmekten alıkoyamadığınız sitelere erişimi yasaklar ve çalışmaya dönmenize yardımcı olur.
9. TED
Bütün ünlüler ve başarılı iş adamlarının konferanslarını cebinize taşıyan uygulama ile onların deneyimlerine ve konuşmalarında verdikleri ipuçlarına erişebilirsiniz.
10. RealCalc Scientific Calculator
En fazla fonksiyona sahip hesap makinesi karşınızda. Mühendislik öğrencileri hesap makinelerini artık çantalarından çıkararak sırtındaki yükü hafifletecek.
11. JumpCut
Kopyala-yapıştır, cümlelerin yapılarını değiştir, birkaç kendi cümleni ekle ve ödev hazır! Tanıdık geldi mi? Jumpcut kopyala-yapıştır yaptığınız alıntıları hafızada tutarak, geri dönüp kopyaladığınız içerikleri tekrar görmenizi sağlayan bir kurtarıcı.
12. Chegg
Yeni semester yaklaşıyor, yeni kitaplar gerekecek ve bunlar için de cepten biraz para çıkacak. Acele etmeyin ve endişelenmeyin, Chegg size istediğiniz kitabı kiralama fırsatı sunarak, kitapları satın alarak cebinizden çıkan parayı azaltıyor hem de kütüphanenizden yer tasarrufu etmenizi sağlıyor.
13. Google Drive
Milenyumun 10’lu yılları Google tarafından sunulan hizmetlerle en yüksek seviyeye ulaşmış durumda. Google Drive hem dosyalarınızı saklamak için hem de ofis dokümanları oluşturmanıza ve düzenlemenize imkân vermesiyle sadece öğrenciler için değil herkes için harika bir platform.
14. Snap2PDF
Kim dosyaları bir tıkla PDF dosyasına dönüştürmeyi istemez ki? Bu uygulamayla yazının fotoğrafını çekin ve PDF olarak kaydedin.
15. Duolingo
Sınıfta Erasmuslu mu var? İngilizce çat pat biliyoruz peki ya misafir öğrencinin ana dilini? Duolingo birçok dilde giriş seviyesinde yazmayı, okumayı, konuşmayı ve telaffuzları öğreten bir dil eğitimi programı. Bu uygulama sayesinde birçok dil öğrenebilirsiniz.
16. Textgrabber
Kaynak kitaplardan, makalelerden, dergilerden faydalanırken ödev yazmak zor ve fazla zaman harcatan bir aktivite olabilir. Textgrabber ile basılı yazının fotoğrafını çekin, klavyeyle yazılmış gibi sanal ortamda size sunsun. Yabancı dil olanları çevirmesi de cabası.
17. Benchprep
Benchprep bütün dersler ve iş hayatında kullanılan sınavlar için çok çeşitte materyal içeren bir uygulama. Yüzlerce soru uygulamaları, çalışma kartları ve 600’e yakın ders konusu içermekte. GMAT gibi sınavlara hazırlıkta da tercih edilmekte.
18. Kindle
Amazon’un okurlar için tablete sunduğu; kitap, makale, gazete ve dergileri artık iOS, Android gibi tüm platformlara sunmakta. Okumayı sevenler için kitapların yer kaplamadığı ve basılmış bir kitaptan daha uygun fiyata bulabildikleri kullanışlı bir uygulama.
19. Studyblue Flashcards
Çalışma kartları öğrenmenin en etkili ve kolay yollarından biri. Studyblue sayesinde yazılarla, fotoğraflarla ve ses kayıtlarıyla kendi çalışma kartlarınızı oluşturup çalışabilirsiniz.
20. Sleep If You Can Alarm
Uykuyu sevmeyenimiz çok azdır, kaçırdığınız dersler için para ödediğinizi unuttunuz mu? Dünyanın en rahatsız edici alarmı olan Sleep If U Can alarmı kapatabilmeniz için size iki seçenek sunmakta; 1. Telefonu sallamak, 2. Daha önceden fotoğrafını çekip tanımladığınız cismin gidip yeniden fotoğrafını çekmek.