Amerika’da Yüksek Lisans Yapmak için Bilmeniz Gerekenler

Amerika’da Yüksek Lisans Yapmak için Bilmeniz Gerekenler

Eğitim insan hayatının en önemli parçalarından biridir. Günümüzün zorlaşan şartları nedeniyle artık tek bir üniversite diploması yetersiz hale geldi. Çeşitli kurslarla desteklemeye çalıştığınız iş kariyerinizi en sağlam hale getirecek olan ise Amerika’da MBA yapmak olacaktır. Yurtdışında yapılan yüksek lisans her zaman sizlere en iyi kariyer imkânlarını sunacaktır. Bu şekilde kariyer hayatınıza daha iyi bir şekilde yön verebilir büyük şirketlerle iş görüşmelerinde daha sağlam bir şekilde kendinizi ifade edebilirsiniz. Amerika’da yüksek lisans yapabilmek için çok fazla alternatifiniz bulunuyor. Öncelikle Amerika’da 16000 küsür üniversitenin var olması birçok öğrenciyi cezbeden durumlardan biridir. Her yıl binlerce öğrencinin master ve yüksek lisans eğitimi için Amerika’yı tercih etmesi son derece doğal bir durumdur.

Amerika’da Yüksek Lisans için Gerekenler

Amerika’da yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilerin uyması ve yerine getirmesi gereken bazı durumlar bulunuyor. Her şeyden önemlisi dil sorununu çözmeniz gerekiyor. Eğer dil konusunda yeteri kadar iyi değilseniz öncelikle dil eğitimi almanızda yarar var. Aksi halde yüksek lisans konusunda zorlanabilirsiniz ya da okulun sizlerden istediği şartları sağlayamadığınız taktirde başvurularınız reddedilebilir. Bu sorunu da TOEFL hazırlık kursları ile çok rahat bir şekilde aşabilirsiniz.

Amerika’da Eğitim Masrafları

Her okulun kendisine göre bir ücret politikası bulunuyor. Ancak bu konuda ciddi bir şekilde yüksek lisans ya da master yapmayı düşünüyorsanız kendi çabalarınızla birçok okul bulabilirsiniz. Kendi bütçenizi belirledikten sonra yapmanız gereken okulları tek tek araştırmak ve bütçenize en uygun olan okulu seçmek olacaktır.

Hangi Okul Seçilmelidir?

Amerika’da eğitim almaya karar verdiyseniz ve dil sorununu da çözdüyseniz en önemli bir diğer konuda okul seçimi olacaktır. Okul konusunda Amerika’daki binlerce okuldan birini seçebilirsiniz. Bu konuda sizlere sınırsız bir seçenek sunulmuştur. Bütçeniz hangisini karşılıyorsa ve şartları en çok uyan okul hangisi ise onu seçmeniz gerekiyor. Örneğin UC Berkeley’de yüksek lisans yapmak istiyorsanız mutlaka yurtdışından gelen öğrencilere ne tür konaklama sunulduğu ve eğitimin kaç saat olduğu hangi günlerde verildiği gibi konulara dikkat etmeniz gerekiyor. Bu konuda eğer karar vermekte zorlanıyorsanız daha önceden yurtdışında eğitim almış kişilerden de önerilerde bulunmalarını isteyebilirsiniz.

YAZAR HAKKINDA
Hakan Albayrak