Çek Cumhuriyeti’nde Sınavsız Üniversite Okumanın Kapıları Açılıyor!

Çek Cumhuriyeti’nde Sınavsız Üniversite Okumanın Kapıları Açılıyor!

Çek Cumhuriyeti’ndeki üniversitelerde tıp, diş hekimliği, eczacılık, mühendislik, işletme gibi bölümler okuyabilmek için sınav şartı artık aranmıyor!

Türkiye’de üniversite sınavını kazanamayan öğrenciler için üniversite okumak artık hayal değil. Çek Cumhuriyeti’nde okuyabilmek için lise mezunu olmanız yeterli. Üstelik tüm okullar YÖK denkliğine sahip ve dünyanın en iyi ilk 1000 üniversiteleri arasında.

Diğer Avrupa ülkelerine oranla çok fazla sayıda kaliteli okulu bünyesinde barındıran Çekya, İngilizce ve Çekçe sunduğu eğitimlerle de her bütçeye uygundur.

Tıp, diş hekimliği, eczacılık gibi bölümleri hem İngilizce hem de Çekçe okuyabilirsiniz. İngilizce olan medikal bölümleri yıllık 9-13 bin USD civarındayken, Çekçe eğitim ücretsiz! Üstelik aynı diplomaya sahip oluyorsunuz ve seçim şansınız çok daha yüksek.

Okumak istediğiniz bölümle ilgili öncelikle dil hazırlık alıyorsunuz, belirli seviyeye geldikten sonra ise bölüm hazırlık dersleriniz başlıyor. Böylelikle Türkiye’deki lise eğitiminizden kalan eksiklerinizi, yeni okulunuz sayesinde tamamlamış olacaksınız.

Çekya’da üniversite okumak neden avantajlı?

Prag, Avrupa’nın son zamanlardaki en popüler şehirlerinden bir tanesidir. Tarih sahnesindeki rolü ve mimarisiyle göz dolduran bu şehir, pek çok ülkeden gelen öğrencilerin tercih noktası oluyor. Özellikle tıp alanında dünyanın sayılı üniversiteleri arasında olan Charles Üniversitesi, verdiği mezunlar içinde pek çok Nobel ödülüne sahip profesörleri barındırmaktadır. Çek Cumhuriyeti’nde üniversite okumanın size sağladığı mavi diploma ile tüm Avrupa ülkelerinde ve Türkiye’de denklik alarak çalışabilirsiniz. Charles Üniversitesi diploması ise size Amerika’da da geçerli bir diploma sunacaktır.

Mezun olduktan sonraki sene hem çalışma izni hem de oturum izni hakkına sahip olacaksınız. Okurken de part-time çalışarak ülkenin kültürünü daha yakından öğrenebilirsiniz.

Çekya’da üniversite hakkında daha fazlasını öğrenmek ve bu eğitimden yararlanmak istiyorsanız; 20 yıllık geçmişi ve tecrübeli danışmanlarıyla StudyZONE Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı’nı arayarak ücretsiz bilgi alabilirsiniz.

YAZAR HAKKINDA
Ebru Bıyık

StudyZONE Yurtdışı Eğitim Danışmanı / Work and Travel participant 2018