Fulbright Yabancı Dil Öğretim Asistanlığı (FLTA) Bursu

Fulbright Yabancı Dil Öğretim Asistanlığı (FLTA) Bursu

Yabancı Dil Öğretim Asistanlığı (FLTA) Programı, kariyerlerinin başındaki İngilizce Öğretmenliği ve benzeri alanlardan mezun olan bireylere yönelik dokuz ay süreli bir burs programıdır. FLTA Programı, ABD üniversitelerinde yabancı dil eğitiminin kalitesini arttırmanın yanı sıra, yabancı ülkelerden gelen İngilizce öğretmenlerinin yeteneklerini geliştirmelerine, İngilizce dil seviyelerini yükseltmelerine ve Amerikan toplumu ve kültürü hakkında bilgi sahibi olmalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Yabancı Dil Öğretim Asistanlığı (FLTA) Bursu programımız ilan edilmiş olup burs programı için son başvuru tarihi 31 Ekim 2016‘dır.

16-1

Yabancı Dil Öğretim Asistanları, Amerikan üniversitelerindeki Türkçe dil eğitimi programlarında öğretim asistanı olarak görev yapacaklardır. Öğretim asistanlığı haftada 20 saate kadar olan çalışmayı kapsamaktadır. Buna ek olarak, asistanlık yapılan kurumlarda İngilizce Öğretimi ve/veya Amerikan Kültürü Çalışmaları alanlarında, her dönem iki ders alma zorunluluğu bulunmaktadır. Derslere dinleyici olarak (“audit”) katılmak mümkün olduğu gibi, kredili olarak da ders alınabilir. Programın bitiminde diploma alınmayacaktır.

Yabancı Dil Öğretim Asistanlarından, Türkçe dersi verme görevlerinin yanı sıra Türkçe Konuşma Kulübü düzenlemeleri, ders dışı aktivitelere ve sosyal yardım projelerine katılmaları beklenmektedir.

fulbright-web (3)

Yabancı Dil Öğretim Asistanları aylık burs alacaklardır. Bunun yanı sıra, kaza ve hastalığa karşı sağlık sigortaları yapılır ve gidiş-dönüş uçak biletleri alınır. Ev sahipliği yapacak Amerikan üniversiteleri öğrenim ücreti muafiyeti sağlayarak alınması gereken dersler için asistanlara destek olacaktır.

Yabancı Dil Öğretim Asistanları, 2017 Ağustos ayında görev yapacakları üniversitelere gitmeden önce yine Amerika’da düzenlenecek bir oryantasyon programına katılmak zorundadır. Asistanlar ayrıca ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Eğitim ve Kültürel İlişkiler Ofisi tarafından organize edilen ara dönem değerlendirme toplantısına katılarak en başarılı yabancı dil öğretimi uygulamalarını ve kişisel öğretim deneyimlerini diğer asistanlarla paylaşırlar.

Bu programa katılacak bursiyerler yanlarında eş ve/veya çocuklarını götüremezler. Bursiyerlerin program bitiminde Türkiye’ye dönme zorunluluğu vardır.

YAZAR HAKKINDA
EDUMAG

EDUMAG size keyifli ve yararlı yurtdışı eğitim içerikleri sunan bir sosyal içerik platformudur.