Polonya’da Uygun Maliyetle Sınavsız Üniversite Fırsatı

Polonya’da Uygun Maliyetle Sınavsız Üniversite Fırsatı

Her öğrenci hayal ettiği bölümü okumak ve hedeflerine ulaşmak ister. Sizin de üniversite sınavında puanlarınız beklediğiniz gibi gelmediyse üzülmeyin. Polonya size sınav koşulu olmadan istediğiniz bölümü okuma imkanı sunmaktadır.

Polonya yüzölçümüyle Avrupa’nın dokuzuncu büyük ülkesidir. 38 milyonluk nüfusuyla dünya sıralamasında en kalabalık 33. ülke konumundadır. Polonya’nın para birimi Zloty’dir. Yaşam maliyetleri açısından baktığımız zaman bir euro ülkesinde okumaktansa Polonya’da okumak çok daha uygun maliyetli olmaktadır.

Polonya’nın dünya genelinde ilk 1000 sıralamasında olan üniversiteleri vardır. Bu da demek oluyor ki öğrenciler bu üniversitelerin birinden mezun olduktan sonra Türkiye’de direk denkliği kabul edilmektedir.

Ek olarak, Polonya, sosyo-kültürel açıdan yapabileceğiniz birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Bu imkanları üniversiteler de sağlamakta, Polonya öğrenciler için çok cazip öğrencilik hayatı sunmaktadır.

Polonya’da üniversitelerin yıllık ortalama ücretleri 3000-5000 Euro arasında okumak istediğiniz bölüme bağlı olarak değişir. Öğrencinin aylık konaklama gideri okul yurtlarında 100-150 Euro aralığındadır. Kişiye bağlı olarak değişkenlik gösteren kişinin genel giderleri (yeme, içme, sosyal giderler vb.) ortalama 200-250 Euro aralığında olmaktadır.

Yani sizin de hiç üniversite sınavına girmeden neredeyse Türkiye’de özel bir üniversiteden daha uygun maliyetle Polonya’da üniversite okuma şansınız vardır. Siz de bu fırsattan yararlanmak istiyorsanız 20 yıllık geçmişi ve tecrübeli eğitim danışmanlarıyla StudyZONE Yurtdışı Eğitim Danışmalığı’nı arayarak ücretsiz bilgi alabilirsiniz.

YAZAR HAKKINDA
Bengüsu Arslan

Work and Travel