Work and Travel Vizeleri Açılıyor mu?

Work and Travel Vizeleri Açılıyor mu?

Work&Travel 2021 programı için öğrenciler ve acentalar Amerikan Konsolosluğu’nun vize işlemlerine ne zaman başlayacağının haberini bekliyorlar. 29 Aralık ve 30 Aralık 2020’de Amerikan Başkonsolosluğu acentalara ve öğrencilere yönelik iki farklı toplantı düzenledi. Yapılan açıklamalar bir nebze olsun herkesin rahatlamasını sağlarken Konsolosluğun olumlu ve iyimser bir tutum sergiliyor olması da gözlerden kaçmadı.

Amerika’nın  İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği günlük ortalama 500 vize görüşmesi yaparken, şu anda günlük sadece 20-25 vize görüşmesi almaktadır. Bu vize görüşmeleri sadece sağlık ile ilgili vize başvuruları, 2019’dan kalan Greencard başvuruları ve kısıtlı sayıda alınmış öğrenci vize başvurularını kapsamaktadır. Personel sayısı ve vize görüşmesi sayısında %80 oranında düşüş vardır.

Net olarak Washington DC’den vize işlemlerinin açılması yönünde talimatın gelmesi, hem Amerika hem de Türkiye’de COVID-19 sayılarının da meydana gelecek önemli düşüşler vize işlemlerinin bir an önce başlamasına yol açacaktır. Normal şartlar altında Şubat ayında başlayan Work and Travel vize başvuruları için Konsolosluğun iyimser tahmini Mart sonu gibi başlaması yönünde. Her yıl ortalama 8000 WAT öğrencisinin programa gittiğini düşünecek olursak, hem İstanbul hem Ankara’dan yapılacak  vize başvuruları ile Nisan başında Konsolosluk %80 kapasite ile çalışmaya başlamasa bile öğrencilerin Haziran ortasına kadar en az %90’ının vize işlemlerinin tamamlanması mümkündür.

Hiç bir şekilde online vize görüşmesi olmayacağının altını net olarak çizen Konsolosluk, Amerika’da aşılamanın başlaması, Türkiye’ye aşının gelmesi, COVID 19 sayılarındaki düşüşlerin kontrol altında tutulması halinde Washington’ın yurtdışı temsilciliklerini Mart ayı sonuna kadar vize işlemlerine tekrar açmasına konusunda iyimser bir beklenti içindedir.

YAZAR HAKKINDA
EDUMAG

EDUMAG size keyifli ve yararlı yurtdışı eğitim içerikleri sunan bir sosyal içerik platformudur.