Work&Travel Son Dakika Gelişmeleri!

Work&Travel Son Dakika Gelişmeleri!

Hepinizin bildiği üzere, eski ABD BaşkanıTrump 31 Aralık 2020’de Amerika işgücü piyasasına risk oluşturduğu gerekçesi ile göçmen ve göçmen olmayanlarını girişini askıya alan kararı 31 Mart 2021 tarihine kadar uzatmıştı. Work&Travel’a  2021 de gitmek isteyen öğrencilerin, şirketlerin,  sponsorların ve işverenlerin beklediği gün geldi. Yeni Başkan Biden bu kararname ile ilgili bir uzatım daha gerçekleştirmedi ve böylece 10052 bugün itibariyle sona ermiş oldu.

Work&Travel’ın bu sene gerçekleşmesi için Amerikan Konsolosluklarının J1 vize randevularını açmasını bekliyoruz. Türkiye’deki şirketler ve Amerika’daki sponsorlar vize işlemlerinin başlaması ile ilgili Konsoloslukla sürekli iletişim içindeler. Amerika’daki işverenler dört gözle öğrencilerin bu yaz gelmesini bekliyorlar, çünkü aşılama oranı çok iyi giden Amerika’da bu yaz kesinlikle Work&Travel ile gelecek işgücüne ihtiyaçları var.

Geçen sene vize alıp giden ve gidemeyen öğrencilerle ilgili vize uygulamalarında bir istisna olabilir mi diye sponsorlar ve konsolosluk arasında görüşmeler de devam ediyor. Eğer bu statüdeki öğrenciler için hızlı bir işlem ayrılacağı gelirse, yeni vize başvurusu yapacak öğrencilerin randevu almalarını ve daha çok öğrenciye işlem yapılmasını kolaylaştırıp hızlandıracak bir durum ortaya çıkacaktır.

Sizlere en kısa zamanda Konsolosluktan gelecek güzel haberleri vermeyi umuyoruz, gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin.

YAZAR HAKKINDA
EDUMAG

EDUMAG size keyifli ve yararlı yurtdışı eğitim içerikleri sunan bir sosyal içerik platformudur.