Yurtdışında Okumak İsteyen Öğrencilere 10.000 Pound’luk Eğitim Ödülü

Yurtdışında Okumak İsteyen Öğrencilere 10.000 Pound’luk Eğitim Ödülü

Yurtdışındaki herhangi bir yüksek eğitim kurumunda lisans veya lisansüstü eğitim almak isteyen öğrenciler için tasarlanan The Global Study Ödülleri (TGSA) kapsamında, 5 kişiye 10.000 Pound değerinde eğitim desteği veriyor. British Council IELTS, International Student Identity ve StudyPortals’ın işbirliği ile hazırlanan ödüllere başvurular 30 Haziran’a kadar devam edecek.

Daha fazla öğrencinin yurtdışında eğitim deneyimini yaşamasına katkıda bulunmak amacıyla oluşturulan The Global Study Ödülleri (TGSA)’ne başvuru koşulları British Council web sitesinde yer alıyor.

TGSA’dan yurtdışında okumak isteyen başarılı ve yetenekli 5 öğrenciye 10.000 Pound’luk ödül.

Çalışma alanı ile topluma katkıda bulunma potansiyeli olan, kariyerini ilerletme konusuna kendisini adamış, kültürler arası anlayış ve alışverişi artırma konusuna yakın ilgi duyan kişileri desteklemeyi amaçlayan TGSA, iki seferde toplam 9 ödül veriyor. 15 Ağustos – 30 Kasım 2015 tarihleri arasındaki ilk turunda 4 ödülü sahiplerine verdi. Her biri 10.000 Pound tutarında olan ödüllerin kalan 5 adedi ise 15 Ocak – 30 Haziran 2016 tarihleri arasındaki ikinci turda sahiplerini bulacak. Ödüller öncelikle okul ücretini karşılayacak ve eğer okul ücreti 10.000 Pound’u aşıyorsa kalan miktar geçim gideri için kullanılabilecek. İkinci tura 30 Eylül 2016’dan önce yurtdışı eğitim programına başlayacak öğrenciler başvurabilecek.

The Global Study Ödülleri (TGSA); International Student Identity Card, StudyPortals ve British Council işbirliği ile düzenlenen heyecan verici bir girişimdir.

Öncelikle okul ücretini karşılamak amacıyla verilen The Global Study Ödülleri’ne başvuru için British Council’den IELTS sınavını ve resmi test raporunu (Test Report Form) almış olmak gerekiyor.

Global Study Ödülleri ile ilgili daha detaylı bilgi için competitions@isic.org adresine e-posta gönderilebilir veya bu adresten online başvuru yapabilirsiniz.

british council_02


British Council hakkında:

British Council, Birleşik Krallık’ın kültürel ilişkiler ve eğitim fırsatlarından sorumlu uluslararası kuruluşudur. Birleşik Krallık ve diğer ülkelerdeki  insanlar için fırsatlar yaratarak aralarında dünya çapında güven inşa etme hedefiyle dünyada 100’ün üzerinde ülkede 2,000’i öğretmen olmak üzere, 8,000’i aşkın çalışan istihdam ediyor. Her yıl binlerce profesyonel, politika yapıcı ve milyonlarca genç insanla İngilizce öğrenimi, sanat, eğitim ve toplumsal alanda programlar sunarak çalışıyor. Türkiye’de 1940 yılından beri faaliyet gösteren British Council, Ankara ve İstanbul ofislerinde iş ortakları ve dijital platformlar aracılığıyla Türkiye’nin dört bir yanındaki insanlar için uluslararası fırsatlar yaratmaya devam ediyor.

Daha fazla bilgi için www.britishcouncil.org.tr adresini ziyaret edin. British Council etkinliklerinden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarını edebilirsiniz: twitter.com/trbritish ve facebook.com/BritishCouncilTurkey

YAZAR HAKKINDA
Furkan Tur

EDUMAG Web Developer