2018 Sıralamasına Göre En İyi 5 Kanada Üniversitesi

2018 Sıralamasına Göre En İyi 5 Kanada Üniversitesi

Times Higher Education tarafından yapılan dünya üniversiteler sıralaması 2018 yılının en iyi 5 Kanada üniversitesi araştırmasını sizler için inceledik. Kanada’nın en iyi üniversiteleri araştırması sonuçlarını aşağıda sıraladık:

1. Toronto Üniversitesi

1. Toronto Üniversitesi

İlk başta İngiltere Kilisesi tarafından “Yukarı Kanada” bölgesinde kurulan ilk üniversitedir. Üniversitenin eğitim sistemi Birleşik Krallık’daki prestijli üniversitelere çok benzer yapıdadır.

700’den fazla lisans derecesi ve 200 yüksek lisans derecesi bulunmaktadır ve üniversite tıp için dünyanın en iyilerinden biridir.

Öğrenci nüfusu çok büyük – 68.000’den fazla tam zamanlı öğrenci, yaklaşık %16’sı uluslararası.

Dikkat çeken mezunlar arasında beş Kanada başbakanı ve yazarlar Michael Ondaatje ve Margaret Atwood yer alıyor.

Toronto Üniversitesi, Kanada’nın ilk akademik yayınevini, tüm ülkedeki ilk Ormancılık Bilimi Fakültesi’ni ve bir milyar doların üzerinde maddi imkana ulaşan ilk Kanada üniversitesini de içeren başarılara öncülük etmiştir.

2. British Columbia Üniversitesi

2. British Columbia Üniversitesi

Eyaletteki en eski üniversitedir. Biri Vancouver’da diğeri Kelowna’da olmak üzere iki kampüs vardır.

Vancouver’daki ana kampüsü, bir kaç tane kumsala yakındır ve North Shore dağlarının manzarasını görmektedir. Kampüste bir takım botanik ve anıt bahçelerinin yanı sıra ünlü bir gösteri sanat merkezi de bulunmaktadır.

UBC, öğrencilere, savaştan parçalanmış ülkelerden gelen adaylar için Uluslararası Öğrenci Ödülü olan Donald A. Wehrung’u da içeren bir dizi burs imkânı da sunmaktadır.

3. McGill Üniversitesi

3. McGill Üniversitesi

McGill Üniversitesi, dünyanın en iyi 26 üniversitesinin liderlerini kapsayan Dünya Ekonomik Forumu’nun Küresel Üniversite Liderleri Forumunda temsil edilen tek Kanadalı kurumdur.

1821 senesinde kurulmuştur ve ana kampüsü Montreal şehir merkezinde, Royal Dağı’nın tabanındadır. Çoğu üniversite binası park benzeri bir kampüste bulunmaktadır.

Tüm orijinal binalar yerel gri kireç taşı kullanılarak inşa edilmiş ve kampüse çarpıcı bir estetik kazandırmıştır.

1829’da McGill’de ülkenin ilk tıp fakültesini kurulmuş ve bugüne kadar üniversite, klinik konular için dünya sıralamasında çok yüksek puanlar almıştır.

Şarkıcı-söz yazarı Leonard Cohen ve aktör William Shatner, McGill’den mezun olmuştur. Üniversite ayrıca, herhangi bir Kanada üniversitesinden daha fazla Rhodes bilimadamı talep ediyor.

4. McMaster Üniversitesi

4. McMaster Üniversitesi

McMaster Üniversitesi, Hamilton, Ontario’daki Hamilton’un Kraliyet Botanik Bahçeleri’nin yakınında 121 hektarlık bir alana kuruludur.

Üniversite ismini kuruluşun kurucusuna 900.000 $ bağış yapan önemli bir Kanadalı senatör ve bankacı olan William McMaster’in adını taşımaktadır.

McMaster Üniversitesi tıp fakültesi ile meşhurdur ve üniversite aynı zamanda fakültelerin mühendislik, işletme, beşeri bilimler, sosyal bilimler ve bilim alanlarında öğretim vermektedir.

Üniversite, özellikle sağlık bilimleri alanında Kök Hücre ve Kanser Araştırma Enstitüsünün araştırmalarını içeriyor. İnsan sağlığına zarar veren kan bağışlarının azaltılmasına yardımcı olacak çalışmaları vardır.

Öğrenciler ve öğretim üyeleri dünya çapında 90’dan fazla ülkeden geliyor ve üniversite dünya çapındaki üniversitelerle 70 civarında uluslararası değişim anlaşması yapıyor.

5. Montreal Üniversitesi

5. Montreal Üniversitesi

İlk beş üniversite arasında yer alan Montreal Üniversitesi, öğrenci sayısı bakımından ülkedeki en büyük ikinci üniversite olup, 37.000’den fazla öğrenci kaydı vardır. Bu sayının dörtte biri farklı ülkelerden gelen öğrencilerden oluşmaktadır.

Montreal Üniversitesi’nin ana kampüsü, Royal Dağı’nın yamacındadır.

Üniversite sporlarında ekipler Carabins olarak bilinir ve diğer sporların yanı sıra badminton, Kanada futbolu ve hokeyde yarışırlar.

Birçok meşhur iş dünyası liderleri, United Technologies Corporation’ın CEO’su dahil olmak üzere bu üniversiteden buradan mezun olmuştur. Diğer mezunlar ise, nükleer enerjide yenilikler, görsel algılama ve kuantum şifreleme gibi bilimsel araştırmalara katkıları bulunmuşlardır.

Quebec’in on başbakanı, Montreal’de eğitim görmüş ve birçok hükümet yetkilisi de bu üniversiteden mezun olmuştur.

Kanada üniversiteleri ile ilgili bu içerikleri de mutlaka okuyun!

YAZAR HAKKINDA
Berkehan Küçükaras