Yurtdışı Seyahatinizde İşinize Yarayacak 20 Uygulama
Yurtdışı seyahati esnasında karşınıza hiç beklenmedik sorunlar çıkabilir ve bunları çözmeniz için gerekli olan veya yurtdışına çıkmadan önce halletmeniz gereken işler için size yardımcı olabileceğini düşündüğüm uygulamaları araştırdım. Umarım bu mobil uygulamalar size yardımcı olur ve seyahatinizi sorunsuz bir şekilde tamamlarsınız. İyi okumalar!
Google Maps & Google Translate
Önceliğiniz olan elinizin altında bulunması gereken bahsetmeye bile gerek duymadığım sıralamaya eklemediğim uygulamalardır kendileri. Ha yine de ne işe yarar bunlar derseniz Google Maps, Google tarafından hizmete koyulmuş ve ücretsiz çevrimiçi haritalama servisidir. Google Translate ise İnternet sayfalarını, metinleri veya yüklemiş olduğunuz belgeleri ücretsiz çeviren bir araçtır.
1. Free WiFi Finder
Ios veya Play Store’dan ücretsiz olarak indirebileceğiniz harika bir uygulama! Yurt dışında internetsiz kalmak korkutucu olabilir. Bu uygulama ile menzilinizdeki en yakın WiFi ağına otomatik olarak bağlanabilirsiniz. İndirme yapmak için kuyrukta beklemeniz gerekmez. Bağlanmak için zamanınızı harcamadan önce, her ağın ne kadar hızlı olduğunu tam olarak görebilirsiniz.
2. AroundMe
Yakınınızdaki en yakın “her neyi arıyorsanız” bulmanıza yardımcı olacak bir uygulama. AroundMe konumunuzu hızla tanımlar ve size en yakın banka, benzin istasyonu, hastane, otel, sinema, restoran, süpermarket, eczane, tiyatro, taksi vb. seçmenizi sağlar.
3. TripAdvisor
Gezginler tarafından paylaşılan 500 milyonu aşkın yorum ve görüş ile TripAdvisor, gittiğiniz her yerde en ucuz uçak biletlerini, en iyi otelleri, mükemmel restoranları ve yapılacak eğlenceli şeyleri bulmanızı kolaylaştırıyor. Ayrıca oteller, restoranlar ve uçak biletleri için rezervasyon seçenekleri bir tık uzağınızda.
4. Goldstar
Goldstar ile tiyatro, konser, spor, komedi, gece hayatı ve diğer etkinlikler için indirimli biletler bulmanın keyfini yaşayacaksınız.
5. Jet Lag Rooster
Jet lag olmaktan kaçınanlara! Bu uygulama, gideceğiniz yerde bitkin olmamanız ve uyku problemi yaşamamanız için size özel ayarlama yapıyor. Yapmanız gereken uygulamayı indirmek ve size yöneltilen uçak iniş biniş yer ve saatleri tarzı basit soruları cevaplamak.
6. Local Eats
Şehir merkezlerinde veya avmlerde herkes tarafından bilinen evrenselleşmiş ürünlerden yemek yerine şehrin yerlileri tarafından hazırlanan oraya özgü tatlar tatmak isteyenler için harika bir uygulama.
7. AllSubway
Interrail tayfa iyi bilir ki yurtdışında metro ağı ülkemizdeki kadar kolay ve rahat anlaşılabilir değil. Bu noktada yardımınıza AllSubway koşuyor ve çevrimdışı çalışmasıyla da gönülleri fethediyor.
8. XE Currency
Canlı döviz kurları ve grafiklerine ulaşmanızı sağlar. Uygulamayla finansal durumlarınızı rahatlıkla ayarlayabilirsiniz. Uygulamanın para birimleri açısından sürekli güncellenmesi büyük avantajdır.
9. The Weather Channel
Dışarı çıkarken üzerimize ne alalım diye düşündüğünüz anda ortaya çıkan oldukça güvenilir bir uygulamadır. O an bulunduğunuz yere, havaya ve gün içerisindeki zamana bağlı olarak değişir, böylece o andaki koşullardan haberdar olursunuz ve en çok ihtiyaç duyduğunuz hava bilgileri de elinizin altında olur.
10. Find My iPhone
Olur ya bir şekilde telefonunuzu düşürdünüz, çaldırdınız veya bir yerde unuttunuz. (Allah düşmanımın başına vermesin, amin!) Telefonunuz kaybolduktan sonra herhangi başka bir iPhone ya da bilgisayardan konumunu görebiliyorsunuz. Uygulama sayesinde uzaktan kontrol sağlayabiliyor; telefonunuzu kilitleyebiliyorsunuz. Bu güzel uygulama adından da anlaşıldığı üzere ne yazık ki sadece Apple ürünleri için geçerli. 🙁
11. GoEuro
Avrupa seyahatlerini planlarken en hızlı / ucuz gibi seçenekler sunan düşük bütçeli öğrenci dostu arama motoru. Uçak, tren ve otobüs fiyatlarını karşılaştırabilir ve rezervasyon yapabilirsiniz.
12. SeatGuru
İçinde farklı modellerdeki uçakların oturma planları, koltukların avantajları, dezavantajlarıyla ilgili bilgiler var. Bu sayede koltuğunuzun mutfak, WC, acil çıkış noktasına uzaklığını görebileceğiniz süper hizmet!
13. Onavo
Şu anda iPhone kullanıcılarının sahip olabileceği uygulama, mobil veri iletişimini kendi sanal sunucuları üzerinden yönlendirerek tasarruf etmenizi sağladığını iddia ediyor.
14. Booking.com
Dünyadaki 800 binden fazla otel ve 20 milyon oda arasından en uygun seçenekleri bulmanızı sağlıyor. Seyahatlerde şüphesiz en çok kullanılan rezervasyon sistemi. Dünyanın en büyük ve en iyi seyahat sitelerinden biri denilebilir.
15. Airbnb
Oteller benim tarzım değil diyorsanız tam olarak aradığınız uygulamayı buldunuz demektir. Airbnb ile gittiğiniz şehirde günlük ev veya oda kiralıyorsunuz. Otellere rakip olma konusunda epey yol alan Airbnb, yerel yaşamın içinde dalmak için de mükemmel bir alternatif. Dileyen kendi evini misafirlere kiralar, dileyen gittiği ülkede günlük veya haftalık ev kiralar.
16. Ship Mate
Deniz seyahatlerinden vazgeçemeyenlerdenseniz oldukça kullanışlı bir uygulamadır. Gideceğiniz gemide bulunanlarla iletişime geçebilir, mola vereceğiniz yerlerde alışveriş yapıp, eğlenebileceğiniz yerleri öğrenebilir, rotanızda bulunan farklı yerleri yolculuk planınıza ekleyebilirsiniz.
17. Wikihood
Tursuz, rehbersiz ya da tercüme kulaklıksız gezilen yerlerin tarihini anlamadığımız sürece gezdiğimiz yerler ruhumuza tam anlamıyla etki etmez. Uygulama bu noktada en zengin kaynak. Wikipedia’nın cep boyu diyebiliriz.
18. Packing Pro
Özellikle gideceğiniz destinasyon sizin için ilkse yanınıza ne almalı ne almamalı konusunda yardımcı olacak bir uygulama.. Uygulamayı kullanan kişilerin gezdiği şehirler için valizlerine ne aldıklarına bakarak siz de kendi valizinizi eksiksiz bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
19. Tipulator
Ülkemizde bahşiş sistemi yaygın olmamakla beraber tabiri caizse kişinin gönlünden kopanı vermesi sistemine dayanmaktadır. Fakat yurtdışında birçok ülkede bahşiş zorunludur. Bu durumda Tipulator uygulamasını devreye sokarak tutarınızı yazdıktan sonra ülkede yüzde kaç bahşiş uyguladığını seçerek vermeniz gereken bahşiş tutarını öğreniyorsunuz.
20. Couchsurfing
Kendisi yeni keşfettiğim uygulamalardan birisidir. Amaç yurtdışına çıktığınızda konaklama ücreti talep etmeden aynı ülkede uygulamayı kullanan hostların evinde kalmanızı sağlayan bir uygulama. Tabii ki kafanızda beliren güvenli mi sorularına kendiniz karar vereceksiniz. Uygulamada referansların önemi oldukça fazla. Bu yüzden siz de kendi ülkenize gelen kullanıcıları evinizde misafir ederek işe başlayabilirsiniz. Ben öğrenci yurdunda kaldığım için böyle bir şansım olmasa da uygulamayı kullanan bazı insanlar sadece çevreyi gezdirebilecek, kültürü tanıtacak kişileri arıyorlar. Bu amaçla kullanıp hem konuşma becerilerinizi geliştirebilir hem de karşılıklı kültür alışverişinde bulunabilirsiniz.
BONUS : Snapseed
O kadar yurtdışına gitmişsiniz elbette çekilen yüzlerce fotoğrafı yayınlayacak hatta üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin #tbt etiketiyle paylaşacaksınız. Muhtemelen telefonunuzun vazgeçilmezlerinden olan, bu güzel fotoğraf düzenleme uygulamasını da buraya bırakıyorum.
Yarın öbür gün olur da bu uygulamaları kullanırsanız faydasını görürsünüz umarım. İyi seyahatler! ♥