Yurtdışında Yabancı Arkadaşlarınızla İyi Geçinmek için 7 İpucu

Yurtdışında Yabancı Arkadaşlarınızla İyi Geçinmek için 7 İpucu

Yurtdışında herhangi bir ülkeye seyahat ettiğinizde, o ülkedeki insanlarla iletişim kurmabilmeniz son derece önemlidir.

Çünkü yapmak istediğiniz bir yabancı dil pratiği, alışveriş, eğlence gibi aktivitelerin yapılması için orada yaşayan birine ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu gibi durumlarda karşı tarafla iletişim kurmak sadece oranın ana diliyle değil, bazı farklı iletişim yöntemleriyle de gerçekleşmektedir.

Eğer ki gittiğiniz ülkenin dilini çok iyi bilmiyorsanız ve yurtdışı seyahatinizde çok rahat arkadaş edinmek istiyorsanız bu ipuçları mutlaka işinize yarayacaktır.

1. Gittiğiniz ülkede nasıl selam verilir mutlaka öğrenin.

1. Gittiğiniz ülkede nasıl selam verilir mutlaka öğrenin.

Yurtdışına seyahat etmeden önce, gideceğiniz ülkede karşı tarafla kolayca iletişim kurabilmeniz için o ülkede nasıl selam veriliyor buna dikkat etmeniz lazım. Çünkü, yanlış yapılan her hareket sizler için olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu da siz de negatif etkiler bırakır. Böyle bir şeyle karşılaşmak istemiyorsanız vücut diliyle nasıl selam veriliyor mutlaka öğrenmeniz lazım. Örneğin, birçok ülkede kafayı aşağı-yukarı sallamak selamlaşma ve onay anlamındayken, Bulgaristan da bu hareket ‘Hayır’ anlamını taşımaktadır. Tam tersine Japonya da ise selamlaşma bu şekilde olur.

2. Birlikte yemek yiyin.

2. Birlikte yemek yiyin.

Kültürümüzde de bilindiği üzere yemek yemek ana unsurlarımızdan biri olarak görülüyor. Bu alışkanlığımızı yurtdışında kullanarak birçok avantaj sağlayabiliriz. Mesela, samimi bir dost elde edebiliriz. Tabi böyle bir şeyin olması için biraz çaba göstermeliyiz, kolayca arkadaş edinebilmek için gittiğiniz ülkede yemek programı düzenleyebilir ya da yemek davetlerine katılarak, hem onların yemeklerini tatmış olup beğendiğinizi belirtirsiniz hem de eğlenceli bir zaman geçirerek arkadaş çevrenize yeni kişiler eklemiş olursunuz.

3. Eğlenceli oyunlar oynayın.

3. Eğlenceli oyunlar oynayın.

Gittiğiniz ülkede eğlenceli şeyler yapmak ya da eğlenebileceğiniz oyunlar oynamak, oyun sırasında şakalaşmak, onlara ait deyimler kurarak zaman geçirmek sizlerin içten bir ortamda bulunmasını sağlar.

4, Ülkenizden hediyelik eşyalar götürün.

4, Ülkenizden hediyelik eşyalar götürün.

Yurtdışına seyahatinizde, ülkenizden birkaç parça küçük hediyelik eşya götürmeniz size hiç tahmin edemeyeceğiniz artılar getirebilir. Sebebi ise verilen hediye karşı tarafta etki yaratır ve o da size hediye almayı ihmal etmez tabi, o ülkeden dönerken illaki size hediyesini vermiş olur tanıştığınız arkadaşınız. Bu sayede vereceğiniz hediyeyle aranızdaki samimiyet oldukça güçlenir. Giderken, fincan, anahtarlık, kupa, nazar boncuğu gibi eşyalar götürebilirsiniz.

5. Müzik veya dans ile bağlantı kurmayı deneyin.

5. Müzik veya dans ile bağlantı kurmayı deneyin.

Müzik ruhun gıdasıdır diye boşuna demiyorlar, yanına bir de dans eklenince eğlence ve arkadaş ortamı adeta üst sınırlara çıkıyor. Müzik sırasında, dans gösterinizi sergileyerek güzel bir izlenim bırakabilir, yeni arkadaşlarla tanışma fırsatı elde edebilirsiniz. Müzik ve dansın bir arada olduğu ortamlar, sizlerin rahatça eğlenip kaynaşmanızı sağlayacak en iyi seçeneklerden biri diyebiliriz.

6. Gittiğiniz ülkenin dilini öğrenin ve pratik yapın.

6. Gittiğiniz ülkenin dilini öğrenin ve pratik yapın.

Gitmek istediğiniz ülkenin yerel lisanını çok iyi bilmiyorsanız, karşı tarafla iyi bir iletişim bağı kurmak adına bir adım atmak istiyorsanız, birkaç kelime ve de deyim öğrenmeniz karşı tarafta iyi bir izlenim bırakacaktır. Bu sayede tanışmış olduğunuz kişilerle başlangıç olarak az da olsa samimiyetiniz artmış olacaktır.

7. Birlikte gideceğiniz bir gezi düzenleyin.

7. Birlikte gideceğiniz bir gezi düzenleyin.

Gittiğiniz ülkeyi ve de insanlarını daha yakından tanımak adına müthiş bir yöntem diyebiliriz. Gezi düzenleyerek, hem gittiğiniz ülkenin yerlerini daha yakından görmüş olursunuz hem de arkadaşlarınızla güzel bir zaman geçirerek arkadaşlık bağınızı güçlendirmiş olursunuz.

YAZAR HAKKINDA
Raşit Doğan

EDUMAG Yazarı