Kanada’da Dil Eğitimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kanada’da Dil Eğitimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kanada dil eğitimi için seçilecek en güzel ülkelerden birisi olmaktadır. İngilizce dilinin konuşulduğu bu ülkede oldukça büyük okul ve eğitim yuvaları bulunmaktadır. Amerika kıtasının en kuzeyinde bulunan bu ülke oldukça büyüktür.

Yüzölçümü bakımından dünyanın en büyük ikinci ülkesi olma özelliğini taşıyan Kanada, hem dil eğitimi için hem de gezilmek için oldukça güzel bir yerdir. Kanada topraklarında çoğunlukla ormanlar, deniz ve güneş bulunmaktadır. Zaman zaman soğuk havaların da olduğu bu ülkede eğitim alacak olan öğrencilerin yurtdışı eğitim listesine dikkatli bir şekilde bakmaları ve hızlı bir şekilde karar vermeleri gerekmektedir.

Ülkenin çağdaş ve teknolojik olarak ilerlemiş olan yapısı ile birlikte ülke genelinde fosil yakıt kaynaklarının, nükleer enerjinin ve hidroelektrik güç üretim teknolojilerinin oldukça fazla olduğunu da sizlere söylememiz gerekmektedir. Ülkenin kendi üretmiş olduğu enerji miktarı ülke geneline başarılı bir şekilde yetmekte ve dış ülkelerden enerji alımına ihtiyaç da duyulmamaktadır. Kanada’nın ekonomisi de genel olarak doğal kaynaklara bağlı olarak gelişmektedir. Kanada ülkesinin ekonomik gücü neredeyse Amerika Birleşik Devletleri ile kafa kafaya gelebilmektedir.

Ülkedeki eğitim seviyesi dikkatli bir şekilde incelendiğinde oldukça büyük veriler karşımıza gelebilmektedir. Ekonomik kalkınma ve işbirliği örgütü olan OECD’nin 2012 raporlarına dikkatli bir şekilde baktığımızda Kanada’nın dünyanın en büyük eğitim ülkesi olduğu karşımıza çıkmaktadır. Kanada ülkesinde yetişkin olarak yaşamını sürdüren kişilerin %51’i lisans mezunu olmaktadır. Ülke genelinde okuma bilmeyen kişi sayısı neredeyse yok denecek kadar azdır.

Kanada’nın yapmış olduğu yatırımlara baktığımız zaman bu yatırımların birçoğunun eğitim sektörüne yapıldığı da oldukça açık bir şekilde görülebilmektedir. 2014 yılı ve sonrasında 25 ile 65 yaş arasındaki birçok yetişkin lise mezunu veya buna denk bir okuldan mezun olduğunu gösterir diplomaya sahip olmaktadır.

Bu kadar eğitime önem veren bir ülkede de dil eğitiminin kötü olması beklenemez. Kanada dil okulları ile tanınmakta ve kendini kanıtlamakta olan bir ülkedir. Ülke genelinde bulunan birçok okulda binlerce yabancı öğrenci başarılı bir şekilde eğitim görebilmektedir. Görülen eğitimler oldukça güzel ve kaliteli olmasından dolayı da kişileri asla yormamaktadır.

Sizlerde başarılı bir şekilde dil eğitiminizi almak ve başarılı bir şekilde Kanada ülkesinin avantajlarından yararlanmak istiyorsanız dil eğitimi tercihinizi bu ülkeden yana kullanabilirsiniz. Ülkeye geldiğiniz ilk andan itibaren hiçbir sorun teşkil etmeyecek şekilde başarıya kavuşmanız da mümkün olabilecektir.


%30'a varan indirimlerle Kanada'da İngilizce öğren!

Dünyanın en iyi dil okullarında indirimli fiyatlarla İngilizce öğrenme fırsatını kaçırmayın! Bilgi almak için hemen tıklayın


YAZAR HAKKINDA
Damla Şahin